Janne Vogel
Janne Vogel Kids 13 apr 2018
Leestijd: 2 minuten

Deze foto’s van je kinderen kun je beter niet delen op social media

Natuurlijk mag je van je kind zoveel foto’s maken als je wilt, maar zodra je ze online zet ben jij niet meer de enige die van de kiekjes kan genieten. Je vrienden mogen de foto’s van je kind uiteraard aanschouwen (en liken, graag), maar ook vreemden kunnen via social media bij de afbeeldingen terecht. En dat kan creepy zijn.

Ter ere van National Child Abuse Prevention Month zette @KidsForPrivacy een video online die je nog eens aan het denken zet over het delen van foto’s.

Privacy, please

De hele maand lang zullen ouders foto’s delen van hun kids met een ‘Privacy, please‘-bordje voor hun gezicht. Daarnaast worden meer dan 100 verschillende hashtags ingezet onder de foto’s, zodat de viespeuken in de wereld déze foto’s te zien krijgen, in plaats van het materiaal waar ze normaal naar zoeken. Een paar populaire hashtags zijn bijvoorbeeld: #kidsbathing, #bathtime en #pottytraining.

LEES OOK: Shocking: zo veel foto’s staan er gemiddeld van je kind online als hij vijf is

Omdat veel ouders niet goed genoeg over privacy nadenken en bergen foto’s van hun kroost online zetten, wil de organisatie de wereld nog een keer waarschuwen. Het bekijken van deze video kost je één minuutje (letterlijk), dus kijk vooral even.

Foto’s van je kind op social media

De kans is groot dat je denkt dat het jou niet zal overkomen (zo werkt het menselijk brein nu eenmaal), maar je kunt beter het zekere voor het onzekere nemen. Foto’s worden vandaag de dag nauwelijks meer in albums geplakt, snappen we, maar je Facebookpagina is niet de veiligste plek om de traditie voort te zetten. Het is logisch dat je het liefst alle mijlpalen (en alledaagse momenten) van je kleine vastlegt en dat is helemaal oké, zolang je goed nadenkt voor je ze post. Vraag jezelf af de foto later misschien gênant kan zijn voor je kind en wees je ervan bewust dat die foto van zijn zijn schattige (half)naakte lijfje in bad misschien in verkeerde handen kan vallen. Check daarnaast eens de privacy-instellingen op je social media. Kunnen écht alleen je vrienden en familie de foto zien?

Conclusie: foto’s maken is helemaal toegestaan, just be safe.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Mom.me

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Deze foto’s van je kinderen kun je beter niet delen op social media
Sluiten