Redactie
Redactie Lifestyle 22 dec 2018
Leestijd: 2 minuten

Deze soesjestoren met witte chocolade en sprinkles is het ideale toetje voor Kerst

Je kunt dan nog zo’n verfijnd dessert met geraffineerde smaken op tafel zetten met Kerst, uiteindelijk geldt dat simpel het lekkerst is – vooral als je kinderen hebt. Deze soesjestoren zullen ze geweldig vinden! Hij lijkt heel moeilijk om te maken, en bij een traditionele ‘croquembouche’ is dat ook wel zo, maar deze variant van Culy met kant-en-klare slagroomsoesjes en witte chocolade zet je bijna sneller in elkaar dan ‘ie wordt opgegeten.

Hoewel het niet moeilijk is, is een goede voorbereiding het halve werk. Stapel de soezen bijvoorbeeld alvast voordat je met de chocolade aan de slag gaat. Zo kun je precies zien hoe je de toren het beste kunt opbouwen en hoeveel soezen je per laag gebruikt. Teken dit eventueel op een papiertje. Op de foto zie je een laag met 12 soezen, gevolgd door 7, 5, 2 en daarna nog twee losse soezen op elkaar.

LEES OOK: Zó voorkom je dat de kinderen zich stierlijk vervelen tijdens het kerstdiner

Nog iets om rekening mee te houden: doordat de warme chocolade vloeibaar is, kan het gebeuren dat de soezen gaan glijden. Geen paniek: zet de toren in dat geval snel in de koelkast, om vlug op te stijven. En werk snel, want de chocolade wordt op een gegeven moment hard en dan blijven die leuke sprinkles niet meer plakken.

Tot slot: stapel de soesjes op het bord waar je het ook op wil gaan presenteren, want knappe jongen die zo’n soesjestoren in zijn geheel kan verplaatsen.

Dit heb je nodig voor 8 tot 10 personen:

  • Ongeveer 32 slagroomsoesjes
  • 350 gram witte chocolade
  • 1 theelepel gemalen anijszaad (optioneel)
  • Sprinkles (zoveel je maar wilt)
  • Poedersuiker (optioneel)
Afbeelding soesjestoren voor Kerst 2

Klaar? Soesjestoren bouwen maar!

Zet de soezen in de koelkast, zodat ze mooi koud zijn als je met de warme chocolade gaat werken. Dit zorgt dat de chocolade ietsje sneller hard wordt (dus nogmaals: werk snel) en voorkomt dat de boel gaat glijden.

Breek de witte chocolade in gelijke blokjes en smelt ze au bain marie (lees: in een schaaltje boven heet water). Voeg het anijspoeder toe en roer tot de chocolade glad is.

Haal nu de soezen erbij. Leg de onderste laag soezen alvast op het bord, dan weet je hoe ze moeten liggen. Doop elk soesje met de bovenkant in de witte chocolade en leg terug op het bord. Bouw zo de hele toren op.

Druppel eventueel nog wat van de overige chocolade over de toren heen en bestrooi vlug met de sprinkles. Maak je soesjestoren eventueel af met nog wat poedersuiker-sneeuw en een cocktailprikker als piek. Eet smakelijk!

LEES OOK: Leuk en makkelijk recept: chocolade-ijsjes met banaan

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme