Renée
Renée Algemeen 27 mrt 2018
Leestijd: 2 minuten

Terecht of niet? Veel ophef om zwangere vrouw die wijn drinkt in Soof

Zit je trouw iedere zondag klaar om een nieuwe aflevering van Soof: Een Nieuw Begin te kijken? Dan heb je de scène waar nu enorm veel kritiek vast niet gemist. De legendarische actrice Elise Schaap neemt de rol van de zwangere Josine op zich en zet, opmerkelijk genoeg, een glas wijn aan haar lippen.

Zwangere vrouw drinkt wijn in Soof

De zwangere vriendin van Cas in Soof, gespeeld door Fedja van Huêt, is inmiddels zo ver in haar zwangerschap dat ze met verlof is. Hartstikke saai, aldus Josine. Om zich toch nog een beetje te vermaken verruilt ze de petit four in haar hand voor een glas wijn.

Tot grote verbazing van Cas en de kijkers thuis neemt ze een slok. Op het verwijt van haar vriend dat ze zwanger is heeft ze maar één ding te zeggen. ‘Cas, dat kind is allang af hoor.’

Flinke kritiek

Niemand die jou natuurlijk nog hoeft uit te leggen wat de gevolgen zijn als je alcohol drinkt tijdens de zwangerschap. Geven ze in Soof: Een Nieuw Begin niet een heel verkeerd beeld af? Op Twitter regent het kritiek.

Hoogstwaarschijnlijk is de scène in Soof grappig bedoeld en weet ieder weldenkend mens dat alcohol drinken als je zwanger bent een slecht idee is. Je kunt het fragment hier terugkijken vanaf 18:10 minuten om het zelf te beoordelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Libelle

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Terecht of niet? Veel ophef om zwangere vrouw die wijn drinkt in Soof
Sluiten