Rachelle Abbas
Rachelle Abbas | LinkedIn Kids 15 juni 2018

7 soorten driftbuien van je peuter die je als allemaal ouder kent

Als ouder van een peuter weet je inmiddels wel dat er verschillende soorten driftbuien bestaan. De reeks driftbuien die je peuter kan hebben is vrij groot en ook zeker indrukwekkend.

Deze zeven soorten driftbuien ken je waarschijnlijk allemaal wel:

1. de Windmolen

Deze soort driftbui is voor de gevorderden. De moeilijkheidsgraad is hoog en je zou bijna trots kunnen zijn als je peuter deze complexe bewegingen onder de knie heeft. Je peuter staat stijf, schreeuwt en zwaait wild als je besluit dichterbij proberen te komen. Terwijl de De Windmolen wordt uitgevoerd, kan het ook zijn dat er voorwerpen vooral uit hun handen worden gelanceerd. Je kunt hier ook slim gebruik van maken: als je kippen in de tuin hebt of zaden in je tuin wilt zaaien kan De Windmolen te pas komen.

2. de Gelei

Je kunt de Gelei herkennen aan zijn verslagen en slordige elegantie. Je peuter zal op de grond ‘smelten’ aka dramatisch zakken. Soms, voor slechts een fractie van een seconde, zou je willen dat ie ook daadwerkelijk te verdwijnt, maar je pakt snel je Gelei op, belooft een muntje voor de brandweerauto die voor de winkel staat en everything is right.

LEES OOK: Dit zijn de 19 regels die alle peuters volgen (en ons langzaam gek maken)

3. de Golf

Peuters die de Golf beoefenen liggen horizontaal op de vloer en hun lichaam doet als een golf, heen en weer bewegend. ALs je dichter bij je kleine probeert te komen zullen ze terugdeinzen of naar je toe komen. De Golf brengt ook willekeurig puin met zich mee.

4. de Sirene

De Sirene hoort zéker in dit rijtje thuis. Zelfs geduldige ouders zullen deze soort driftbui overweldigend vinden. Bij de Sirene ligt je peuter heel, heel stil terwijl ie in een hele hoge toon begint te jammeren, wat lijkt op een waarschuwingssirene. Het stijf liggen maakt het lichaam van je kleintje 100 keer zwaarder dan normaal, probeer dat maar eens op te pakken. Het enige wat helpt om de Sirene uit te schakelen is (helaas) een hulpmiddel tevoorschijn toveren – in de vorm van een iPad waar Peppa Pig aan staat of iets lekkers.

5. de Schroef

De Schroef bestaat uit woedeaanvallen en op de grond trappelen. Peuters die de Schroef doen, liggen plat op hun rug of buik op de grond, waarbij de ledematen in tegengestelde richting bewegen. Het zal er op het eerste oog uitzien alsof je peuter gek doet, maar in feite zorgen ze ervoor dat mama veel zal goedkeuren in het belang van vrede en rust. De boefjes.

LEES OOK: Een peuter in huis is het leukste wat er is

6. de Stervende Zwaan

Het ene moment is iedereen gelukkig, je kleintje vrolijk aan het kijken naar Frozen spullen in de speelgoedwinkel en het volgend moment is er een driftbui, waarbij je kleintje zich expres en erg theatraal op de grond laat vallen. De Sterfende Zwaan wordt in het bijzonder gedefinieerd door de combinatie van het opheffen van het hoofd vanuit de ingestorte positie en veel gehuil, gevolgd door weer naar de grond te gaan. Peuters die hier pro in zijn kunnen er ook nog een spectaculaire snotterige neus en ogen vol tranen in gooien voor een nóg dramatischer effect.

7. de Tornado

Dit is misschien wel de meest gevreesde soort driftbui. De Tornado veegt alles van zijn pad en probeert het te vernielen. Een peuter die de Tornado doet zal met zijn armen slingeren, springen, stampen, draaien, en nog meer stampen. Objecten die in de weg staan worden genadeloos in het pad van de Tornado gezogen en rond de kamer geslingerd.

Reageer op artikel:
7 soorten driftbuien van je peuter die je als allemaal ouder kent
Sluiten