Sorry, wát zei ze? Deze lullige uitspraken kregen jullie deze week te horen

Wekelijks delen wij de meest lullige uitspraken die jullie te horen krijgen. Jullie reageerden massaal op het vorige artikel. Hierbij een selectie. En ja, stiekem grinniken is toegestaan.

Een terugblik op afgelopen week:

1. Vertrouw nooit mannelijke kassières

Daisy: ‘Ik was net zwanger van onze derde. We stonden bij de Aldi aan de kassa. Mijn dochter van vijf vertelde toen heel trots aan de man achter de kassa dat haar mama een baby in haar buik heeft. Zijn reactie: ‘Oh, wat leuk, en hoe komt die daar in dan?’ Mijn dochter heeft hem met grote verbazing aan staan kijken… Net als de rest van de rij trouwens.’

2. Pffff

Liesbeth: ‘Toen ik bevallen was van mijn tweeling, zei iemand ‘pfff, ik ben blij dat ik ze niet heb!’ Nee, denk ook dat het beter is dat ik de moeder ben, was mijn antwoord.’

3. Mag het iets stiller, alsjeblieft?

Marianne: ‘Toen ik met persweeën in het ziekenhuis kwam (bij binnenkomst wist ik niet dat het persweeën waren) en niet meer wist waar ik het zoeken moest, zei een verpleegkundige van de afdeling verloskunde tegen mij: ‘ik weet dat het zeer doet, maar je hoeft niet zoveel herrie te maken.’ Ik heb haar met één oog aangekeken en in gedachten het raam uit gegooid’

[source id=”attachment_118036″ align=”none”][/source]

4. Op de helft

Sylvia: ‘Toen ik 18 weken zwanger was, kwam er op m’n werk een klant naar me toe en zei lollig: ‘Zo! Jij gaat lekker bijna met verlof zo te zien!’ Ik zeg: ‘meneer, ik ben nog niet eens op de helft.’

LEES OOK: 34x Man Candy vs. Kat Candy

5. Huilbaby

Sabrina: ‘Mijn eerste was een huilbaby, huilde 16 uur op een dag. Er is van alles geprobeerd maar het huilen bleef. Toen we gingen wandelen kwamen we bekenden tegen, en kregen als reactie: ‘Jullie zijn ook nog zo jong, dan weet je allemaal nog niet hoe het moet!’ Harder konden ze me op dat moment niet kwetsen.’

6. Andere naam

Ilse: ‘Bij mijn eerste dochtertje, die ik de mooie Friese naam Klaartje gaf, zei de kraamverpleegkundige dat als het aan haar lag dat kind een andere naam kreeg. Zoiets afgrijselijks had ze nog nooit gehoord. Daarna gaf ze me een babynamenboek, zodat ik me nog kon bedenken voor de aangifte van geboorte.’

7. Respectloos

Diana: ‘Ik lag in het ziekenhuis te bevallen van mijn overleden baby. De verpleegkundige had het druk en dat liet ze merken ook: ‘…en morgen komt er weer zo één’ knikkend naar mij. Weer één met een overleden kind dus.’

[source id=”attachment_118034″ align=”none”][/source]

8. Alleen is ook zo zielig

Wendy: ‘Toen ons zoontje ongeveer anderhalf was: “Wanneer komt de 2e? Zo zielig als hij alleen blijft.’

9. Voordringen? Niet bij deze vrouw

Marjon: ‘Ik stond hoogzwanger in een rij voor de kassa. Een vrouw van een jaar of 65 liep heel erg voor te dringen. Toen kwam ze langs mij, keek naar me en ging gewoon voor me staan. Dus ik zei ‘u dringt voor, ik ben aan de buurt.’ Zegt ze ‘ja ik ben al oud’. Ja, en ik ben hoogzwanger en uitgerekend dus naar achter jij.’

10. Lelijk, die zwangere vrouwen

Nicole: ‘Ik was 7 maanden zwanger. Super trots op mijn buik. Komt een bekende naar me toe en zegt: ‘Ik vind dat altijd zo lelijk hè, zwangere vrouwen.’Ik heb het hem nooit kwalijk genomen, maar vond het wel een bijzondere opmerking.’

LEES OOK: Deze ‘van-hoog-zwanger-naar-baby’ fotografie trend wil je zelf ook maken!

11. ‘Goedbedoeld’ advies

Diana: ‘Ons eerste kind is overleden. Toen ik zwanger was van ons tweede kind, zei iemand: ‘hou je er wel rekening mee dat deze ook dood kan gaan?’ Tja…’

12. Genoeg

Daisy: ‘Wij hebben een samen gesteld gezin. Ik heb vijf kinderen en mijn man vier. We waren dolgelukkig zwanger van onze tweeling . Tot het met ruim 16 weken toch niet zo mocht zijn, was er toch nog een collega van mijn man die het nodig vond om even te vermelden dat we er gelukkig toch genoeg hadden.’

[source id=”attachment_118035″ align=”none”][/source]

13. Mannen…

Yvonne: ‘Tijdens mijn zoveelste perswee vond de mannelijke co-assistent het nodig te zeggen: ‘en daarom ben ik blij dat ik een man ben’.

14. Moeders hebben altijd gelijk, of niet?

Wil: ‘15 jaar geleden waren mijn nicht en ik tegelijkertijd zwanger. Helaas verloor ze haar kindje, waarop mijn moeder tegen mij zei: ‘kijk dit kan bij jou ook gebeuren.’

15. Wauw, zei ze dat echt?

Marjolein: ‘Ik was in verwachting van een drieling van welke er twee hartjes stopten gedurende de zwangerschap. Toen onze zoon was geboren kreeg ik van iemand de opmerking: ‘één is toch veel makkelijker dan drie’.

16. Tweedehands kinderen

Stien: ‘Onze huishoudhulp kwam voor het eerst thuis. Toen ze heel verbaasd vroeg waarom we geen kinderen hadden, zei ik haar dat we met een adoptieprocedure bezig waren. Haar reactie: ‘Oh, dat zou ik nooit willen, tweedehands kinderen!’ Nou…’

Heel belangrijk: Waarom mannen foto’s zouden moeten nemen – zelfs als wij dat niet willen>

Say what?! Welke opmerkingen kreeg jij te verduren de afgelopen jaren en staan je nog glashelder bij? Deel ze met ons.

Reageer op artikel:
Sorry, wát zei ze? Deze lullige uitspraken kregen jullie deze week te horen
Sluiten