Gina Koninkx
Gina Koninkx Kids 1 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Waarom sorry zeggen tegen je kind zo ontzettend belangrijk is

Leer jij je kids aan om sorry tegen elkaar of anderen te zeggen, als ze niet lief zijn geweest of iets onaardigs hebben gezegd? Of tegen jou, als ze iets deden waarvan ze weten dat het niet mag? En bied jij zelf wel eens je excuses aan je kids aan?

Kan je overal ‘ja’ op antwoorden, behalve op de laatste vraag, lees dan verder waarom het juist zo belangrijk is dat ook jullie als ouders sorry zeggen tegen je kind.

Een oprechte ‘sorry’ zorgt voor een hechte band tussen jou en je kind

Zelf ben je ook heus wel eens niet aardig tegen je kind, of je daar nou een reden voor hebt of niet. En je weet ook heus wel wanneer je iets verkeerds hebt gedaan of gezegd richting je kind. Ergens voel je dat dit niet juist was, dus waarom zou jij dan geen sorry hoeven te zeggen?

Erken je fout juist en neem je kindje even bij je, op ooghoogte. Zeg dat wat je deed of zei verkeerd was en dat het je spijt. Gooi er niet even een ‘sorry!’ uit in het voorbijgaan, maar wees oprecht en leg uit waarom je sorry zegt. Je kindje zal opgelucht zijn en jij voelt je waarschijnlijk ook een stuk beter beter of in ieder geval iets minder schuldig.

Niet perfect is ook goed

Door oprecht je excuses aan te bieden voor wat je deed of zei, zorg je voor een sterkere band tussen jou en je mini. Je geeft namelijk het goede voorbeeld: je uit je gevoelens, je laat zien dat iedereen fouten maakt, dus ook ‘grote mensen’, en dat je niet perfect hoeft te zijn. Ook laat je zien dat je verantwoordelijk bent voor je eigen gedrag en fouten en dat je daar weer van leert. Daarnaast maak je het voor je mini makkelijker om ook sorry te zeggen.

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Waarom sorry zeggen tegen je kind zo ontzettend belangrijk is
Sluiten