Maaike van de Graaf
Maaike van de Graaf Lifestyle 1 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Kom maar door met die centen: met deze tips wordt sparen een stuk makkelijker

Je hebt van die mensen die een kei zijn in sparen en een flink bedrag op de rekening hebben staan. Maar… Er zijn ook mensen die het geld lekker laten rollen en aan het einde van de maand behoorlijk krap bij kas zitten. Mocht jij tot die groep behoren, lees dan vooral even verder. We delen namelijk een paar handige spaartips!

Want eerlijk is eerlijk: wat geld op je spaarrekening is altijd verstandig.

Spaartips

Mocht je echt een ramp zijn op het gebied van sparen en er vooral ook echt een hekel aan hebben, hebben we goed nieuws voor je. Met onderstaande spaartips wordt sparen namelijk een stuk makkelijker (en misschien ook nog leuk ook).

Automatisch overmaken

Bij veel banken kun je automatisch een bedrag naar je spaarrekening overmaken. Bepaal voor jezelf daarom een bedrag dat – gelijk nadat je salaris is gestort – automatisch naar de spaarrekening gaat. Op die manier heb je bijna niet door dat er al wat geld van je salaris is afgegaan en wordt je spaarpotje langzaam wat groter.

Stel doelen

Doelen stellen is een fijne tip voor wat extra houvast tijdens het sparen. Uit verschillende onderzoeken blijkt zelfs dat mensen veel beter sparen als ze een doel hebben gesteld, dan wanneer ze dat niet hebben gedaan. Op die manier weet je goed waar je aan toe bent.

Betaal meer met cash

Volgens een Amerikaanse hoogleraar psychologie en gedragseconomie nemen elektronische betalingen de pijn van betalingen weg. Je bent je minder bewust van hoeveel geld je eigenlijk uitgeeft. Hij adviseert dan ook om meer betalingen contact te doen. Op die manier zie je letterlijk waar je geld heengaat.

Sla je bankgegevens niet online op

Je kent het wel: op het moment dat je iets wil afrekenen via een website staan je bankgegevens al opgeslagen. Hartstikke handig, maar ook gevaarlijk. Geld uitgeven wordt namelijk een fluitje van een cent en dat is dan weer niet lekker voor je spaarrekening. Hoe minder wrijving je hebt, hoe minder goed je bewust over je aankoop nadenkt. Haal die bankgegevens dus maar van het internet af!

Stop al je kleingeld in een spaarpot

Wanneer je meer met contant geld afrekent, houd je ook altijd wat munten over. Zorg ervoor dat je iedere avond nadat je thuiskomt van werk en de boodschappen doen, je muntjes in een spaarpot stopt. Geloof ons: doe dat iedere dag en er zit al gauw een heel leuk bedrag in je spaarpot.
Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Cosmoplitan

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme