Melissa Eissens
Melissa Eissens Kinderen 21 jan 2018
Leestijd: 3 minuten

Geweldig jaren ’90 speelgoed dat je nu (gelukkig) nog steeds kunt kopen

En als je dan eindelijk uit school kwam, dan moest je ook nog eens gaan kiezen tussen al je speelgoed. Welke van deze 15 nostalgische spelletjes deed jij?

Het leukste speelgoed uit de jaren 90

Ja, echt waar! Er was ooit eens een tijd dat kinderen zich moesten vermaken zonder mobiele telefoons, tablets en computers. En dat was eigenlijk hélémaal geweldig! Daarom blikken we graag nog even terug op het leukste nostalgische speelgoed uit de jaren 90. En het beste nieuws: het is nog steeds verkrijgbaar! Snel kopen voor je kinderen dus. Of, voor jezelf.

1. Betty Spaghetty


Betty! De superflexibele pop die je elke dag een nieuwe look wilde geven. Haar paardenstaart veranderen in een andere kleur, of een nieuwe vlecht. Een nieuwe outfit, schoenen of accessoires. Het kon allemaal want deze pop kan je van top tot teen uit elkaar halen.

2. Trapveer


De ouderwetse trapveer, ook wel ‘Slinky’, is niet weg te denken. Zet dit speelgoed op de trap en het begint vanzelf naar beneden te lopen. Zo iets simpels maakte ons toen al zó gelukkig.

3. Plakoorbellen


Je was pas echt cool als je deze ‘oorbellen’ had. Wie zegt dat je gaatjes nodig hebt voor oorbellen? Deze vrolijke vormpjes plakte je gewoon op je oorlel, lekker makkelijk! Vandaag de dag kun je je oren blij maken met K3 plakoorbellen.

LEES OOK: Zo help je je kind weer te spelen met niets (in plaats van bergen speelgoed en gadgets)

4. Pokémonkaarten


Van ruilen kwam negen van de tien keer huilen. Veel fans houden het alleen bij het verzamelen van de kaartjes, of proberen die éne zeldzame kaart te bemachtigen. Maar je kunt er ook leuke spelletjes mee doen.

5. Tamagotchi


Yes! De Tamagotchi was dé speelgoedhit van de jaren 90, maar hij is terug. In april werden er al zes nieuwe versies van het ei-vormige minicomputertje gelanceerd in Japan, maar nu komen de makers met een mini-versie van de Tamagotchi die ook te koop is in de rest van de wereld.

7. Twister


Linkervoet op groen, rechterhand op rood. Elk feestje of familieavondje werd er eentje om te gieren van het lachen. Die tante die zich in de gekste posities moest vormen, totdat ze viel, dat was precies wat je wilde zien.

8. Trolls


Deze poppetjes gingen overal mee naar toe. Ze vlogen door de lucht in de speeltuin maar plonsden ook met ons het bad in. De lange gekleurde kuif is perfect om je kapperskunsten mee uit te oefenen.

9. Wie is het?


Een gouwe ouwe. Gevalletje speelgoed wat nooit meer uit ons leven te slaan is!

10. Klaparmband


Je ging echt niet de deur uit zonder minstens één van deze kleurrijke armbandjes. Het leukste was misschien nog wel om deze op agressieve manier om je pols te slaan. Geschikt voor elk kind, want hij past gewoon om iedere pols. Wat wil je nog meer.

11. Fantacolor


Was jij creatief? Dan was fantacolor je beste vriend. Je hield er wel zere vingers van over, maar daar gingen we ons echt niet over aanstellen.

LEES OOK: Aan welke gênante beautytrends uit de 90’s heb jij je schuldig gemaakt?

12. Stuiterballen


Dit kleine balletje was voldoende om ons uren bezig te houden. Tenminste, als je moeder dit toe liet. Want die leuke balletjes wilde nog wel eens een vaas breken.

13. Flippo’s


Dé rage van de jaren 90, die we gratis bij een zak chips kregen. Wat een geluk hadden we toen nog, want tegenwoordig krijgen we niks meer gratis bij een zak chips hoor. Zeker weten dat jij op school meer bezig was met je collectie flippo’s dan met de les.

14. Nintendo 64


Het is alweer 20 jaar geleden toen de eerste Nintendo’s uitkwamen. Next level gamen. Tegenwoordig heeft de Nintendo Switch de plek van de 64 ingenomen. Nog steeds geweldig gamen op deze apparaatjes, maar dan allemaal wat moderner.

15. Blaasstiften


Met deze stiften werd je een echte kunstenaar. Blazen tot je hoofd rood aan liep, alles voor een prachtige tekening! Nu zijn er ook Frozen blaasstiften te koop met speciale sjablonen, super leuk!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Popsugar

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme