Sherita Jager
Sherita Jager Kids 21 feb 2019
Leestijd: 3 minuten

Zo word jij ook een doorgewinterde speeltuin moeder

Je ziet ze soms zitten in de speeltuin. De doorgewinterde speeltuinmama’s lijken alles helemaal onder controle te hebben en zijn het schoolvoorbeeld van mama’s-kunnen-ook-genieten. Jij zit daar, ongemakkelijk in je onhandige jas, je hebt vieze handen en denkt, dit kan beter. Met deze survivalkit voor het buitenspelen zit jij volgende week ook bij de relaxte mama’s in de speeltuin!

Je kind kan zelfstandig spelen

Ineens is je kind groot. Waar je een paar weken geleden continu naast jouw kleintje moest staan bij het buitenspelen, is dat nu anders. Jouw peuter is bijna zelfstandig genoeg om de speeltuin in z’n eentje door te rennen zonder dat ‘ie scheef van de glijbaan valt, een schommel in z’n gezicht krijgt of weer eens zand in z’n onderbroek stopt. Dat betekent dat je nu kunt relaxen, maar hoe doe je dat?

Thermoskan met thee of koffie

Als je net zo’n fan bent van thee als wij, dan is een goede thermoskan echt een aanrader om mee te nemen naar de speeltuin. Zorg dat de thee of koffie op drinktemperatuur is, maar niet te koud is, want dat is gewoon vies. Zorg voor een veilige opening, zodat je je thermoskan makkelijk kunt wegzetten als je even wilt helpen bij het buitenspelen.

Koekjes of cake

Bij thee of koffie horen gewoon koekjes of cake, punt uit.

Een fijn boek

Wil je het relaxen in de speeltuin echt naar een hoger niveau tillen? Neem dan je boek mee. Let op, dit is alleen toepasbaar voor mama’s van vergevorderde kinderen, want als jouw kleintje nog een beetje wankel is, is het verstandig om alert te blijven.

Zonnebril en zonnecrème

In de meest positieve situatie kun je genieten van een beetje zon. Geniet van de zon, het voorjaar, en neem een zonnebril mee om niet alleen je ogen te beschermen, en rimpels rondom je ogen tegen te gaan, maar ook om nog eens heel cool uit te zien.

Een dekentje voor op het bankje

Er is niets vervelenders dan groene mos op je broek of jas te krijgen. Het is lastig om het uit je kleding te krijgen, en daarnaast ziet het er ook nog eens vies uit. Bescherm je kleding en neem een dekentje mee als je denkt dat de bankjes in het speeltuintje vochtig kunnen zijn en afgeven.

Draag comfortabele kleding

Een lange jas, een lange rok of jurk, of bijvoorbeeld juist een kort jurkje of rokje, is kleding die je alsnog beter niet aan kunt trekken naar de speeltuin. Hoewel je actief hoeft mee te spelen, is er alsnog een kans dat je even mee gaat spelen, moet helpen, of gewoon graag meedoet met jouw kleintje. Als je een lange jas, rok of jurk draagt, is er een kans dat je per ongeluk op gaat staan als je bukt. Een korte jurk of een rokje maakt het bukken ook nogal ongemakkelijk. Het makkelijkste is gewoon een broek.

Extra doekjes voor jouw handen

Dit keer heb je de extra gezichtsdoekjes of zakdoeken niet nodig om het snot van jouw kleintjes neus af te vegen – dat doet ‘ie zelf wel met z’n mouw als je even niet kijkt – maar is het fijn om je eigen handen schoon te hebben. Als je na het meespelen een koekje wilt eten, maar je handen nog onder het zand zitten, is er een kans dat jij volgende week pilletjes moet halen voor wormpjes. Gatver.

Meer over het moederschap

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Zo word jij ook een doorgewinterde speeltuin moeder
Sluiten