Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Kinderen 10 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

Oh oh! Deze spellen spelen we blijkbaar altijd al verkeerd

Als het spelen van spellen nog geen reden is voor spanning binnen je gezin, denk dan nog even goed na of het lezen van dit artikel wel slim is… We gaan namelijk roet in het eten gooien.

De volgende spellen spelen we al die tijd al verkeerd, dit zijn de echte regels:

Monopoly

Dacht je alles te weten over Monopoly? Nope. Dankzij een twitteraar, die echt álle regels had doorgenomen, ontdekten we dat wanneer je op een straat uitkomt en deze niet wil kopen of niet genoeg geld hebt, het nog steeds moet worden verkocht. De speler die op het vakje komt moet dus kiezen, koop je het zelf of laat je de andere spelers bieden op het object? En wanneer je op het vakje ‘vrij pokeren’ komt? Volgens de makers van Monopoly is er zelfs helemaal geen pot in het spel! Daar gaat je geluksgevoel wanneer je de hele pot denkt te hebben gewonnen.

UNO

UNO is natuurlijk hartstikke populair bij gezinnen, maar er is een grote wending waar je je waarschijnlijk niet van bewust was – tot nu. Hoewel het goed voelt om je tegenstander kaarten te zien pakken nadat je hem hebt gepakt met je ‘4 pakken’-kaart, is het de moeite waard om eeeeven te kijken naar de strikte regels rond dit spel. Via Facebook liet een Uno-speler weten dat ze haar hele leven het spel verkeerd heeft gespeeld.

De ‘4 pakken’-kaart mag je dus alleen gebruiken als je geen andere kaarten hebt met dezelfde kleur die kan worden opgelegd. En dat is nog niet alles. Als je vermoedt dat iemand deze kaart ‘illegaal’ heeft opgelegd, moet diegene al zijn kaarten laten zien. Als de kaart dan echt ‘illegaal’ zijn opgelegd, moet hij 4 pakken. Als dat niet het geval is moet degene met de vermoedens 6 pakken. Wat?!

Zou het nog net zo leuk zijn om deze spellen te spelen als we de echte regels toepassen? 😉

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme