Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Eten 7 jul 2017

Spice up die boterhammen en crackers met deze nieuwe verslaving voor het hele gezin

Boterhammen eten we elke dag en zijn heerlijk, maar kunnen op den duur wat saai worden. Goed nieuws, want Becel komt nu met drie verschillende spreads, die je dagelijkse boterham een smakelijke twist geven. De spreads bevatten walnootolie, avocado-olie en kokosolie en zijn eindeloos te combineren met je favoriete beleg.

Een boterham met vlokken wordt namelijk nóg lekker met een laagje kokosolie spread. En ik kan zelf oprecht diep genieten van een bruine speltboterham met een paar plakken goede oude kaas. Een lekkere spread erbij maakt het geheel dan af. De nieuwste smaken van Becel geven nog een extra dimensie aan de boterham of cracker door de speciale olien van kokos, walnoot en avocado.

Ik deed deze week even de ‘blinde’ test thuis. Aan tafel had ik twee zoons en een vriendje zitten en zonder het te vertellen smeerde ik een boterham met vlokken voor ze met Becel met kokosolie. En zo jong als ze zijn (vijf) riepen ze alle drie ‘wat smaakt er zo lekker?’ Nu weet ik uit ervaring dat je dan niet moet zeggen dat ze spread met kokos proeven, want dan gaat het er opeens niet meer in. ‘Ik heb een vleugje tropisch eiland toegevoegd’ was mijn antwoord en dat vonden ze mooi. Er gingen er nog twee in.

Zelf maakte ik voor de lunch een cracker met als basis Becel met avocado-olie, Hüttenkäse en verse avocado. Ook een hit. Je moet van het leven en ook je ontbijt en lunch namelijk wel een feestje maken, vind ik.

Omdat ik alle drie de spreads thuis kreeg om te testen maakte ik van de walnootolie variant een extra speciaal broodje. Het werd een Waldkornbol met Becel met walnootolie, kipfilet, rucola en dun gesneden plakjes radijs. Smullen, omdat de smaak van walnoot en de zachtheid van de spread het broodje helemaal afmaken.

Info over de spreads

De nieuwe Becel producten zijn 100% vegan en dus lactosevrij. Aan de basis van zonnebloem-, koolzaad, en lijnzaadolie is nu walnoot- of avocado- en limoenolie of kokos- en amandelolie toegevoegd. De spreads zijn vrij van conserveermiddelen en kunstmatige kleur- en smaakstoffen. Wat is jullie favoriet?

In samenwerking met Becel

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Spice up die boterhammen en crackers met deze nieuwe verslaving voor het hele gezin
Sluiten