Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Work & Life 9 mei 2019
Leestijd: 1 minuut

No spiders allowed in je huis? Deze plant houdt ze op afstand!

Spin gespot? Meestal pak je dan de dichtstbijzijnde schoen of slipper, of grijp je naar een boek dat op je nachtkastje ligt. Dat hoeft niet langer! Uit onderzoek blijkt namelijk dat er een veel betere oplossing is tegen deze beestjes. De muntplant is jouw redder in nood. Deze plant zal ervoor zorgen dat geen enkele spin meer een van zijn acht poten in je huis wil zetten.

Ook handig: je kunt daarnaast ook nog eens genieten van kopjes muntthee! Dat is helemaal winning.

Muntplant to the rescue

Fijn toch? Dé truc om spinnen te verjagen is dus gewoon in de supermarkt te vinden bij jou om de hoek. Het enige wat jij hoeft te doen is de muntplant onderhouden. Geef hem genoeg water, zet hem op een plekje neer met genoeg daglicht en verwijder dode blaadjes zodra die tevoorschijn komen.

Waarom de spinnen verdwijnen door een muntplant? Dat heeft alles te maken met de sterke geur. Je zorgt er niet alleen voor dat spinnen op de vlucht staan, insecten en fruitvliegjes kunnen de sterke geur ook maar moeilijk handelen!

Extra bonustip: als je wat muntblaadjes mengt met etherische olie, en dit mengsel vervolgens spuit in alle donkere hoeken van je huis, zul je merken dat er geen spin meer is te bekennen.

Heb je niet zo’n last van spinnen in huis, maar wel van mieren? Met dit DIY middel jaag je die beestjes weg! 

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
No spiders allowed in je huis? Deze plant houdt ze op afstand!
Sluiten