Chiara Izelaar
Chiara Izelaar Gezondheid 3 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Sporten of voeding: Waar moet je je op focussen als je wil afvallen?

De zomer staat voor de deur en dat bekent dat we ons binnenkort in de leukste rokjes, jurkjes en badpakken mogen hullen. Hoewel wij ervan overtuigd zijn dat ieder vrouwenlichaam er mag wezen zijn sommige vrouwen toch onzeker. Menig vrouw wil afvallen voor het zomerseizoen daadwerkelijk van start gaat.

Als het gaat om afvallen wordt de nadruk voornamelijk op ons eetpatroon gelegd. En dat is niet meer dan logisch, wat we eten is onlosmakelijk verbonden met de cijfertjes op onze weegschaal. Maar wil dit zeggen dat als we die zak chips laten liggen niet meer naar de sportschool hoeven? Het ligt een tikkie gecompliceerder.

De wetenschap spreekt

Een nieuwe studie ondervond dat lichaamsbeweging effectiever is bij gewichtsverlies dan voeding. Het onderzoek toonde aan dat je jezelf het beste kunt richten op fysieke activiteiten om de juiste energiebalans te behouden. Succesvolle gewichtsverliezers (mensen die in 1 jaar ongeveer 15 kilo kwijt waren) die meewerkten aan het onderzoek gaven aan dat zij evenveel calorieën binnenkregen als mensen met overgewicht. Omdat zij deze calorieën verbrandden in de sportschool, kwamen ze echter geen grammetje aan. Daarentegen vlogen de kilo’s ervan af!

De resultaten van deze studie haken in op de vraag waarom zoveel mensen moeite hebben om af te vallen. Door aan te tonen dat een groep succesvolle afvallers zich niet hebben gericht op hun voeding, maar enkel op lichaamsbeweging kan worden geconcludeerd dat sporten essentieel is om af te vallen. Dit is natuurlijk geen vrijpas om te eten wat we willen, maar het is wel degelijk een reden om wat vaker in de sportschool te duiken! Al met al gaat het om de combinatie van de juiste voeding én voldoende lichaamsbeweging.

Lees meer over afvallen:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Sporten of voeding: Waar moet je je op focussen als je wil afvallen?
Sluiten