Redactie
Redactie Gezondheid 19 dec 2017

7 x waarom de sportschool mijden te allen tijde een heel verstandig idee is

Ben je een graag geziene gast in de sportschool? Scroll dan vooral verder, maar liever niet naar beneden. Hieronder volgt namelijk een overtuigend betoog waarom het beter is om je zelden tot nooit in de richting van een sportschool te begeven.

Zwetend hok

Ik heb het nooit begrepen: de aantrekkingskracht van een sportschool. Ja, natuurlijk weet ik dat je er niet naartoe gaat omdat je per se in een zwetend hok vol eveneens zwetende mensen wil zijn, maar omdat je gebruik wil maken van de apparaten, faciliteiten en ander vertier (?) dat er te vinden is, maar toch.

Voor het geval je het idee hebt dat je zo rond 1 januari verplicht bent het voornemen te maken dat je ‘dit jaar vaker naar de sportschool gaat’: niet doen!

1. Het stinkt er

Dat kan haast niet anders, want de mensen die er komen doen er alles aan (de een meer dan de ander) om zich zoveel mogelijk in het zweet te werken. Waar zweetplekken in elke andere openbare ruimte gezien wordt als onprettig, smerig en sociaal onwenselijk, staan zweetplekken en natte shirts in de sportschool gelijk aan ‘zeer indrukwekkend’.

2. Ze draaien er nooit muziek die jij leuk vindt

Ooit afgevraagd waarom werkelijk waar iedereen in een sportschool een koptelefoon op heeft?

3. Je hoopt vooral dat je er niemand tegenkomt die je kent

Omdat je er zelf na verloop van tijd allesbehalve florissant bij loopt.

4. Eventuele knappe mannen die je tegenkomt, kijken vooral naar zichzelf

De kans dat je in de sportschool de man van je dromen tegenkomt is weliswaar aanwezig, maar de kans dat het ook daadwerkelijk tot iets leidt, is nihil. Ook dankzij je eigen verschijning (zie #3).

5. Naar de sportschool gaan kost geld

Goed, we vatten het even voor je samen. Het stinkt er, de muziek is kut, de mannen die er komen kijken vooral naar zichzelf en eigenlijk moet je daar blij mee zijn, want je ziet er zelf behoorlijk afgeragd uit. En daar betaal je dan elke maand 50 euro voor. Snap jij het, snappen wij het.

6. Hardlopen is een geweldig (en gratis) alternatief

Oke, in de winter gaat de vlieger iets minder soepel op, maar houd er rekening mee dat hardlopen in de openlucht a) gratis, b) fijner en c) minstens zo goed voor je is. ‘Ja maar, ik hou echt niet van hardlopen’ – lees vooral deze tips om hardlopen leuker te maken

7. Vriendinnen willen toch niet mee

Omdat die ook allemaal dit artikel gelezen hebben, duh.

Halleluja, dit bericht: een heet bad is net zo goed als een uur sporten!

Reageer op artikel:
7 x waarom de sportschool mijden te allen tijde een heel verstandig idee is
Sluiten