11x vakantiebestemmingen die net een sprookje zijn

Met of zonder kids: deze sprookjesbestemmingen hebben een magisch tintje. Niet alleen vanwege een fantastisch kasteel, maar ook door de pittoreske of kleurrijke omgeving die je er op bepaalde plekjes vindt. Wat wordt de volgende citytrip?

Ga met je partner, vriendin(nen) of met het gezin en laat je kinderen zich uitleven als ridder of prinses. Deze prachtige plekjes wil je zo snel mogelijk van je bucketlist afstrepen. En, best fijn, je hoeft niet al te ver: ze liggen bijna allemaal in Europa.

1. Colmar – Frankrijk

Dit kleurrijke stadje in het noordoosten van Frankrijk wordt niet voor niks ‘klein Venetië’ genoemd. Ook dit kanaal vraagt gewoon om een boottochtje. En ondertussen vergaap je je aan de leuke huisjes en hobbelige straatjes.

2. Kasteel Slot Neuschwanstein – Duitsland

Neuschwanstein in Beieren is een kasteel in het dorp Hohenschwangau. Dit sprookjes kasteel is een van de absolute hoogtepunten aan de Romantische Strasse. Het is dan ook de inspiratie geweest voor het kasteel van Doornroosje in Disneyland.

3. Český Krumlov – Tsjechië

De rode daken lijken net een kabouterdorp of idyllisch filmdecor. Dit middeleeuwse dorpje is dan ook best geinig om doorheen te lopen. Pronkstuk is de kerk op een rots aan de rivier.

4. Bibury – Engeland

Bibury wordt door sommigen het mooiste dorpje van Engeland genoemd. De betoverende plaas heeft nog steeds de schilderachtige woningen en rustieke charme waar elk deel uit de Bouquet-reeks zich zou kunnen afspelen.

5. Multnomah Falls – Verenigde Staten

Deze is iets verder vliegen, maar zoals je ziet zeker de moeite waard. Wauw! Als je een keer de reis maakt, doe dan een road trip naar de Columbia River Gorge in Oregon, waar je deze prachtige watervallen vindt.

LEES OOK: 14 onmisbare (gratis) apps voor als je op vakantie gaat

6. Tbilisi – Georgië

Misschien niet het meest voor de hand liggende land om naartoe op vakantie te gaan, maar daarom juist zo leuk! Laat je verrassen door de nieuwe klokkentoren in dit kleurrijke stadje. Poppenspeler Rezo Gabriadze verzamelde oude stukken steen van verlaten en vervallen gebouwen om deze prachtige hotspot mee op te bouwen. Net of je in Pinokkio bent beland.

7. Château de Chenonceau – Frankrijk

Nog zo’n Frans sprookjeskasteel. De brug loopt over de Cher-rivier en is omgeven door prachtige botanische tuinen. Zeker een bezoekje waard!

8. Chefchaouen – Marokko

Wat een plaatje, niet? Nee, het is echt geen ansichtkaart! Weliswaar geen Europa, ‘the blue city’, maar wel een must go. Een soort 1001 nacht, maar dan net ff anders.

9. Gent – België

Maar ook onze zuiderburen kunnen er wat van. De huisjes liggen pal aan het water. Een broertje van Brussel en Brugge, maar met een heel eigen authentiek en romantisch thema.

10. Manarola – Italië

Sowieso is Italië altijd goed voor een citytrip. Rome, Milaan, maar dus ook Manarola. Moet je je voorstellen hoe dit er ‘s avonds laat uitziet met alle lichtjes aan.

11. Kromlau – Duitsland

Tot slot is de Duivelsbrug (Rakotzbrücke) in Kromlau ook zo’n magisch plekje. Het Kromlauer Park is altijd gratis toegankelijk. Waar je ook staat, de reflectie van de brug vormt altijd een perfecte cirkel in het water. Ook in de herfst prachtig met alle gekleurde bladeren.

Check van tevoren nog even deze 10 handige digitale citytrip trucjes!

Reader's Digest

Reageer op artikel:
11x vakantiebestemmingen die net een sprookje zijn
Sluiten