Renée
Renée Persoonlijk 15 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Wéér je spullen kwijt? Dit bizar rare trucje helpt je voor eens en altijd

Het overkomt iedere moeder: soms heb je last van een mommy brain en vind je ineens aan het einde van de dag de koffie van die ochtend terug. Of kom je er na een helse zoektocht achter dat de sleutels gewoon in de deur zitten. Gelukkig is er nu voor eens en altijd een oplossing als je vaak je spullen kwijt bent.

Spullen kwijt?

Het klinkt gek (en dat is het natuurlijk ook), maar een simpele oplossing om geen spullen kwijt te raken is dus dichterbij dan je denkt. Jez Rose, expert op het gebied van menselijk gedrag, legt het uit. ‘Door bewust een veelzeggende actie uit te voeren wanneer je iets neerlegt, creëer je een mentale tag. Blaffen als een hond als je je sleutels neerlegt is een extreem voorbeeld. Maar hoe ongewoner de actie, hoe groter de kans dat je dat moment onthoudt.’

Brein trainen

We wéten wel waar de gymspullen/drinkbeker/portemonnee is, maar je weet niet waar je die informatie in je brein kunt vinden. Daarom wordt aangeraden aan om je hersenen te trainen door bijvoorbeeld te blaffen. Gelukkig zijn er ook manieren om de plek te onthouden die géén rare blikken oplevert. Zoals even in je arm knijpen of (oké, een klein beetje gek) het object een compliment te geven. Nu maar eens testen of het echt zo goed werkt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Metro

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme