Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kinderen 1 mrt 2018
Leestijd: 2 minuten

Hou je vast: Squishies zijn de nieuwe rage op school en nu al niet meer aan te slepen

De fidget spinners en het zelf gemaakte slijm kan weer terug de kast in, want er is een totaal nieuwe trend geboren onder basisschoolkinderen. Het zijn fluffy beestjes, genaamd Squishies. Als je er eenmaal eentje hebt, wil je ‘m niet meer loslaten, aldus zo ongeveer alle kinderen.

Squishies

Oké, we moeten eerlijk zijn: ze zien er heel schattig uit en inderdaad, het enige wat je wil is erin knijpen. Maar niet te hard, want dan gaat het ‘beestje’ kapot. De rage komt (hoe kan het ook anders) uit Japan en is begonnen met kleine beestjes die je aan je tas of je sleutel kunt hangen. Ze werden mateloos populair en zijn uitgegroeid tot een wereldwijde hit. Verder heb je ook nog de Soft and Slow Rising Squisies, dit is een iets grotere variant die wel 15 centimeter groot kunnen zijn. Wat het nut ervan is? De Squishie indrukken, zodat ie heel langzaam weer naar boven komt.

Lekkere geurtjes

Het leuke van de rage is dat het al spannend is om de Squishie uit te pakken. Je koopt een dichte verpakking en je weet dus niet welk beestje je koopt. Een Squishie kost tussen de drie en achttien euro. Er zijn bijvoorbeeld beesten in de vorm van een donut, een ijsje, verschillende soorten fruit en daarnaast nog een hoop fictieve figuren. O ja, behalve dat ze allemaal lekker zacht zijn, hebben ze ook een geurtje. Zo ruiken de Squishies naar bijvoorbeeld aardbei of vanille.

Er is alleen één klein probleem, de figuren zijn niet aan te slepen in de winkel. Over het algemeen kun je ze kopen via Bol.com en AliExpress, maar daar raakt de voorraad inmiddels op. Marktplaats staat er daarentegen wel vol mee: er staan er zo’n 1.900 te koop aangeboden. Nederlandse scholen kunnen de Squishies amper aan. De Amsterdamse Anne Frank School heeft ze daarom uit de klas verbannen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme