Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids april 14, 2017

Moeder maakt statement met foto: ‘Wat nou, ik werk niet écht?’

Anna Strode is moeder van een identieke tweeling en zwanger van een meisje. Op Instagram staat ze bekend als de moeder die filmpjes maakt van workouts met haar kinderen. Omdat iemand een nare reactie onder een van haar posts achterliet, slaat ze genadeloos terug.

De ene keer plaatst Anna een filmpje waarin ze grondoefeningen doet met haar twee jongens, en de andere keer raast ze al stofzuigend door de huiskamer. En dat allemaal met een hoogzwangere buik. ‘Vorige week plaatste iemand een reactie onder een van mijn foto’s en dat deed me pijn. Diegene schreef ongeveer dat ze dat ook wel zou willen, de hele dag workouts te doen met haar kinderen in plaats van naar haar werk gaan en écht werken.’

Een slag in de rondte

Anna leest al haar reacties en deze raakte haar in haar hart. ‘Je denkt dat ik niet écht werk? Dat ik op de bank zit en uit mijn neus eet? Jij denkt dat het lukt om met twee kinderen van 22 maanden met mijn benen omhoog te gaan zitten na een ochtend workout? Jij denkt dat ik vol energie zit met een baby in mijn buik en me een slag in de rondte werk om mijn twee kinderen onder de duim te houden?’

Om haar woorden nog meer kracht bij te zetten plaatste ze een foto met haar kinderschare in de badkamer. ‘Ik sport 20 tot 30 minuten per dag, met ongeveer twintig onderbrekingen om speelgoed op te ruimen, eten te brengen en ruzies te sussen. Soms moet ik na twee minuten al stoppen omdat het die dag gewoon niet gaat lukken. Ik ben dus NIET de hele dag aan het sporten.’

Drie keer per dag stofzuigen

Wat ze de rest van de dag wel doet? ‘Poepluiers verschonen, spelen met autootjes, eten maken dat toch weer op de grond gesmeten wordt, chagrijnige kinderen op bed leggen, proberen deze twee mensjes te leren dat ze moeten delen in plaats van elkaar moeten bijten, het alfabet zingen, op avontuur om iedereen blij en tevreden te houden, drie keer per dag stofzuigen door al dat op de grond gesmeten eten. For the record: ik kan mijn ogen geen minuut van de tweeling afhouden, want nee, die vermaken zich écht niet de hele dag met elkaar.’

Anna’s foto werd duizenden keren geliket en de positieve reacties stromen nog steeds binnen.

Sporten voordat je hebt ontbeten? Doe dat dus maar beter niet

Instagram Anna Strode

Reageer op artikel:
Moeder maakt statement met foto: ‘Wat nou, ik werk niet écht?’
Sluiten