Rachelle Weiler
Rachelle Weiler Kids 7 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Stay-at-home moeders opgelet! Dit zou je per jaar verdienen als je ervoor betaald werd

Als je besluit om (tijdelijk) te stoppen met werken als je kinderen krijgt, is het logisch dat je inkomsten achteruit zullen gaan.

Eigenlijk oneerlijk, want een gemiddelde dag met een of meerdere kinderen, kost waarschijnlijk net zoveel energie (of misschien wel meer!) dan een kantoorbaan.

Uitkomst van een groot Amerikaans onderzoek laat echter zien wat thuisblijvende moeders eigenlijk zouden moeten verdienen, als hun werk thuis met de kinderen omgezet zou worden in geld. En het resultaat is niet mis!

Moeders vs. CEO

Uit het onderzoek gedaan door de Amerikaanse website salary.com, komt naar voren dat moeders die thuisblijven om te zorgen voor een of meerdere kinderen, daar omgerekend veel geld voor zouden moeten krijgen.
Hun bevindingen waren dat het fulltime verzorgen van kinderen, plus het runnen van het huishouden, gelijk staat aan een salaris van ruim 162.000 dollar. Dit komt neer op ongeveer 143.000 euro!

Bij het bepalen van dit stay-at-home salaris, werden in eerste instantie de zorg-uren van de moeder opgeteld. Denk aan zorg voor de kinderen, hulp bij het doen van huiswerk en het ondersteunen van sporten en hobby’s. Maar ook het doen van het huishouden, boodschappen en koken. Gemiddeld kwam dit neer op 96 uur per week.

Een tweede factor waar rekening mee werd gehouden, waren alle extra kosten die partners zouden hebben als ze niet op de moeder konden rekenen. Denk aan een bijna fulltime oppas of crèche, iemand om boodschappen te doen, schoon te maken, te wassen of zelfs om te koken. Ook voor de avonden van overwerk of sociale aangelegenheden zou een oppas ingeschakeld moeten worden.

Elke moeder is anders

Zoveel verschillende moeders, zoveel verschillende gezinnen. Elk gezin heeft een andere dynamiek en verdeling van verantwoordelijkheden. Het omgerekende salaris van 143.000 euro is dus een gemiddelde.

Over of je eigenlijk wel een prijskaartje kan hangen aan het fulltime ‘moeder zijn’, zijn de meningen uiteraard verdeeld.
Veel zien het als een unieke mogelijkheid om intensief betrokken te zijn bij de ontwikkeling van je kinderen. En daar kan geen salaris tegenop!

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Stay-at-home moeders opgelet! Dit zou je per jaar verdienen als je ervoor betaald werd
Sluiten