Staycation? 8 manieren om toch te ‘reizen’ als je deze zomervakantie thuis blijft

Ga jij dit jaar niet op vakantie? Of houd je het hooguit bij een weekendje weg? Je bent niet de enige, ongeveer één op de vijf Nederlanders gaat voor home sweet home. Hoe maak je het thuis een beetje leuk? Voor jezelf én de kinderen?

1. Ontdek je plekje

Nog veel te vaak nemen we onze eigen stad of dorp voor lief. Wanneer heb jij voor het laatst iets nieuws ontdekt in jouw regio? Precies! Tijd om je woongebied weer eens door de ogen van een toerist te bekijken. Neem eens een andere route naar je werk, ga skeeleren met de kinderen en bezoek die nieuwe bioscoop (die stiekem alweer een jaar geopend is). Het zal je verbazen hoeveel je nog niet wist over je woonplaats, ook al woon je er misschien al twintig jaar.

2. Boek een lang weekend weg

Bron: Tumblr

Soms kan een weekendje weg in eigen land al voelen als een week in het buitenland. Even niets doen in vakantiehuisje is héérlijk. Als je thuis bent, ga je toch sneller de boekhouding doen of de badkamer schoonmaken als je een middag niets te doen hebt. Heb je niet veel te besteden? Vraag dan een vriendin of familielid of je een weekendje in zijn of haar huis mag logeren als zij op vakantie is.

3. Haal je vakantiefoto’s tevoorschijn

Want eerlijk is eerlijk: de enige die geïnteresseerd is in vakantiefoto’s van 2014 ben jij zelf. En dat maakt ook niet uit, want waarschijnlijk kun je zelf deze foto’s duizend keer bekijken. Tijd om herinneringen op te halen en voor ieder kind een fotoalbum te maken.

4. Plan de volgende vakantie

Laat de voorpret voor een volgende vakantie alvast beginnen! Bedenk alvast wat jullie allemaal willen bezoeken, waar jullie willen gaan eten en lees wat over de geschiedenis van die plaats. Het perfecte excuus om lekker los te gaan op Pinterest en reisblogs te lezen.

5. Leer een taal

Ga samen met je kind(eren) aan de slag en leer een nieuwe taal. Als jullie daar straks op vakantie zijn, imponeren jullie de lokale bevolking met jullie vlotte babbel. Bonuspunten als jij en de kinderen ook nog de lokale cuisine onder de knie krijgen.

6. Organiseer lange spelletjesmiddagen met de kinderen

Want uiteindelijk onthouden mensen eerder leuke dingen die ze samen hebben gedaan, dan plekken die ze hebben bezocht. Haar de bordspellen tevoorschijn en ga lekker kletsen, lachen en herinneringen maken. Tijd voor de familie!

7. Maak een ‘Ik heb nog nooit…’-lijst

Misschien ben je nog nooit bij dat ene lunchtentje in de stad geweest? Heeft je kind nog nooit een stadion bezocht of aan muurklimmen gedaan? Heb jij ooit yoga geprobeerd? Maak een lijstje met dingen die jullie nog nooit hebben gedaan en probeer deze zomer zoveel mogelijk punten af te vinken. Misschien vinden jullie wel een nieuwe hobby voor de rest van het jaar?

8. Stel wat basisregels in

Ga je voor een écht staycation, dus dat jij en je gezin écht thuis op vakantie zijn? Laat het dan ook zo voelen door een aantal basisregels in te stellen. Zo weet iedereen wat-ie kan verwachten. Wanneer begint en eindigt deze staycation? Zijn telefoons, internet en werk verboden? Doen jullie alleen familie-activiteiten of mag je kind ook alleen bij een vriendje gaan spelen?

Heb jij nog een goede tip? Deel hem met ons.

Je gaat niet op vakantie? Helemaal niet erg, thuis blijven heeft namelijk ook zo zijn voordelen… 8 voordelen van thuisblijven in de vakantie >

Reageer op artikel:
Staycation? 8 manieren om toch te ‘reizen’ als je deze zomervakantie thuis blijft
Sluiten