Eva Dusch
Eva Dusch Kids november 20, 2015

Stel dat elke schoolleraar zijn les zó zou beginnen

Hadden wij vroeger allemaal maar zo’n schoolleraar als Chris Ulmer. Dan zouden we nu barsten van het zelfvertrouwen. Want hij besloot zijn lessen anders te beginnen dan met het dictée.

Laten we ons allereerst even niet afleiden door het knappe voorkomen van deze Amerikaanse schoolleraar. Want hij heeft een veel belangrijkere boodschap de wereld in te gooien. Namelijk de waarde van een compliment. Elke ochtend begint hij zijn lessen met een rondje aan complimenten aan zijn leerlingen. In de video, die inmiddels het internet overvliegt, zien we Chris elke student een voor een bij zich roepen voor een stortvloed aan complimenten. ‘Ik hou ervan je in mijn klas te hebben. Ik vind dat je erg grappig bent, een geweldige voetbalspeler. Iedereen hier houdt van jou’, horen we hem in het filmpje zeggen. En dat levert aardig wat blozende wangen en ongemakkelijke blikken op.

Experiment

Veel van zijn leerlingen komen uit gebroken gezinnen, waardoor ze psychische en emotionele schade hebben opgelopen zoals autisme en spraakproblemen. Volgens Ulmer zijn goede cijfers op school belangrijk, maar juist ook de psychologische ontwikkeling en ondersteuning van een kind. Zijn experiment met de affirmaties bleek tot zijn eigen verbazing zo goed te werken, dat hij zijn lessen nu elke dag zo begint. Dus, waar kunnen we ons inschrijven?

Deze leraar gaat helemaal los op ‘Uptown Funk’, samen met zijn leerlingen>

Reageer op artikel:
Stel dat elke schoolleraar zijn les zó zou beginnen
Sluiten