Noortje Molenaar
Noortje Molenaar Kids 26 mei 2017
Leestijd: 2 minuten

Wauw: dit stel probeerde 17 jaar zwanger te worden en krijgt nu een zesling

De Amerikaanse Ajibola en haar man Adeboye Taiwo hadden al 17 jaar een grote kinderwens. Maar dat ging absoluut niet vanzelf. Er volgde een lang traject van vruchtbaarheidsbehandelingen en IVF. Helaas jaar in jaar uit zonder succes. Totdat… ze in november 2016 iets zagen bewegen op de echo.

Hoera! Ruim een half jaar later zijn ze ouders. En niet van één, niet van twee, maar van maar liefst zes (!) kinderen. Ajibola en Adeboye waren in alle staten toen ze in november vier hartjes zagen kloppen. In januari hoorden ze ineens zes hartjes. ‘Ik was heel enthousiast,’ vertelt vader Adeboye aan het ziekenhuis in Richmond in de VS. ‘Voor de allereerste keer waren we in verwachting.’

40 mensen bij bevalling

Na ruim 30 weken zwangerschap kwamen drie jongetjes en drie meisjes op 11 mei via een keizersnede ter wereld. Een team van 40 mensen was hierbij betrokken en verantwoordelijk voor de eerste zorg voor de premature baby’s. Het team bestond onder andere uit longartsen, cardiologen en geestelijk verzorgers.

LEES OOK: Wauw! Zo ziet het eruit als je zwanger bent van een vijfling

Moeder en kindjes maken het goed. Ajibola is deze week ontslagen uit het ziekenhuis. De baby’s liggen nog wel in de couveuse. De kleinste woog bij de geboorte amper 700 gram, de grootste 1300. ‘Maar het gaat gelukkig goed met alle zes en ze groeien goed,’ laat het ziekenhuis weten.

Familie

Vader Adeboye is het ziekenhuis heel dankbaar. De kersverse ouders komen uit Nigeria, maar wonen in Amerika. ‘We zijn ver van huis, maar het medische team is als een familie voor ons. Door hen is het allemaal zo goed gelukt,’ zegt hij. Ajibola voegt nog toe: ‘Ik hoop dat de kleinste goed groeit en later kan zeggen: ‘Ik was zo klein, en zie mij nu.’ Ik zou heel graag willen dat mijn kinderen een medische studie gaan volgen en leren hoe ze voor anderen kunnen zorgen. Net zoals mensen voor mij en mijn familie hebben gezorgd. Het zou fantastisch zijn als zij ook in het ziekenhuis komen te werken.’

Meer van deze mooie verhalen lezen? Volg Famme Baby op Facebook!

Foto’s: Allen Jones, University Marketing VCU

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

RTL Nieuws, VCU News

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Wauw: dit stel probeerde 17 jaar zwanger te worden en krijgt nu een zesling
Sluiten