Stellen die weinig op social media posten zijn het gelukkigst

Stellen die weinig tot geen foto’s of andere dingen posten over hun relatie op social media, zijn een stuk gelukkiger dan mensen die elk avontuur of uitje met hun lover aan hun timeline toevoegen. En dit is waarom.

Een kiekje van een avondje uiteten, de volgende dag een verslag van het uitje naar het strand (uiteraard voorzien van een uitgebreide tekst over hoe fijn ze het hebben samen). Koppels die dit soort dingen vaak doen, zijn minder gelukkig dan stellen die hun avonturen voor zich houden. Tenminste dat staat op Bustle.com die hier onderzoek naar deed.

Waarom? Daarom:

[STAP stap=”1″]

Gelukkige stellen hoeven niks te bewijzen

Mensen die (onbewust) niet helemaal happy zijn in hun relatie, proberen dat vaak ‘weg te werken’ door juist te doen alsof ze wel heel happy zijn. Door dus bijvoorbeeld foto’s van een weekendje weg te posten. Tja, want dan krijg je likes en dus het gevoel dat het wel leuk was. Toch?!

[STAP stap=”2″]

Koppels die happy zijn met elkaar, leven in het hier en nu

Als alles goed gaat in je relatie, zijn je gedachten bij je partner en niet bij je volgende status-update. Het is kortom een goed teken als je geen drang voelt om een liveblog over jullie vakantie of gezellige avondje te beginnen. Is ook een stuk rustiger voor je virtuele vrienden trouwens. En je echte vrienden komen gewoon langs om naderhand jullie vakantiekiekjes te bekijken en/of de verhalen te horen.

LEES OOK: Prachtig: koppels bewijzen dat het nooit te laat is om te trouwen

[STAP stap=”3″]

Online relatie-struggles zijn nergens goed voor

Facebook wordt (helaas) steeds meer een afspiegeling gezien van hoe wij ons voelen. Maar hé, wil je dat nou echt? En hoe oprecht is die emotie? Zeker als het om relatie-struggles gaat, zijn social media niet je beste vriend. Dus denk even na; is het nou wel zo’n goed idee om die ruzie met al je 583 vrienden te delen? Zij weten ook wel dat Facebook nog nooit een ruzie heeft opgelost. En dat het best gênant is dat jij dit zo ‘out-in-the-open‘ gooit.

[STAP stap=”4″]

Mensen die minder op social media posten zijn gelukkiger

Want: het gaat niet alleen op voor stellen dat minder posten op social media vaak betekent dat iemand gelukkiger is. Zo wordt depressie in onderzoeken vaak gekoppeld aan overmatig gebruik van social media. Waarom? Eigenlijk best logisch: hoe gelukkiger je bent met je doodgewone dagelijkse bestaan, hoe minder reden je hebt om het online te delen. Want hé, je bent toch gelukkig en dat is al geweldig genoeg. Wat kan jou het nou schelen wat anderen hier van vinden.

Amen!

Deel je regelmatig foto’s van je kind op social media? Dit zegt zover we weten niets over jullie relatie. Wel zijn er wat dingen waar je misschien van tevoren beter even bij stil kunt staan.

Reageer op artikel:
Stellen die weinig op social media posten zijn het gelukkigst
Sluiten