Stephan: ‘Al is mij niets liever dan mijn kleine hummeltje, ik kan het niet laten om haar af en toe te pesten’

Als Stephan Evenblij totaal onverwachts een berichtje krijgt dat hij mogelijk vader is, staat zijn wereld op zijn kop. En ondanks dat zijn leven totaal niet ingericht is op een kind aanvaardt hij zijn rol meteen met verve. Saar is er en het grootste geluk in zijn leven. Hoe dit real life sprookje verdergaat lees je hier.

Column#14 De moeilijke woorden quiz

Nog een paar dagen en dan is het zover. Dan is Saartje weer bij papa. Kleertjes klaar. Speelgoed klaar. Sprookjes die we nog niet gelezen hebben liggen bovenop. Maar behalve leuke dingen doen, worden het uiteraard ook educatieve dagen met papa! Nou ben ik altijd een beetje een plaaggeest geweest. Ook al is mij niets liever in het leven, dan mijn kleine hummeltje, ik kan het niet laten om haar af en toe een beetje te pesten. Of misschien moet ik zeggen: uitdagen.

De onzichtbare showmaster, die Saartje de moeilijkste dingen laat zeggen

Wat is er nou leuker, dan kindjes die net beginnen met praten en volledig eigen woorden of interpretaties maken? Hoe gekker of fouter ze het uitspreken, des te leuker het is. Dus ik heb iets bedacht om dat een beetje uit te lokken. Iets wat op mijn eigen Facebook pagina inmiddels is uitgegroeid tot een grote hit. ‘De Moeilijke Worden Quiz’! Daar ben ik de onzichtbare showmaster, die Saartje de moeilijkste dingen laat zeggen en dan het liefst met woorden, waar ik zelf nog over zou kunnen struikelen.

‘En dit allemaal met een grote roze K3 microfoon’

Het is een ritueel geworden voor ons en we hebben intussen wekelijks terugkerende kijkers! Het begint met een makkelijk woordje – om een beetje los te komen – dan komen de middel-moeilijke woorden, waar ik al extra ‘streng’ ben. We sluiten altijd af met het moeilijkste woord der woorden, bestaande uit 4 woorden te weten: ‘contraroterende schroefpropeller.’ En dit allemaal met een grote roze K3 microfoon. Helaas kan ze het inmiddels uitspreken. Maar wat hebben we een lol samen en zeker omdat ze zo’n enorme overtuiging had, dat: ‘contrra etador’ wel de juiste uitspraak was! Overtuiging heeft ze in alles. Maar vooral in lief zijn. Saar is altijd klaar voor de quizen, voor de camera ‘wat doen’. Of het nou een liedje zingen is, een dansje of een kostuum aantrekken en een personage spelen. Ze is een actrice in de dop en ik ben zo trots en blij dat ik daar een beetje aan kan bijdragen en dat ik dat allemaal mag zien ontstaan! Ik kan niets anders, dan haar het inzicht meegeven, dat het allemaal gaat om de kleine dingetjes, om het genieten en lol maken.

Lieve Saar, misschien is het straks lastig om ‘even te pinnen’ of een bordje uit het keukenkastje halen

Uitdagingen zijn er om aan te gaan en om zoveel mogelijk moeilijke dingen met humor te benaderen. Aan humor ontbreekt het haar gelukkig niet. Evenals uitdagingen. Die staan haar genoeg te wachten. Lieve Saar, misschien is het straks lastig om ‘even te pinnen’ of een bordje uit het keukenkastje halen. Doe alles, probeer alles. En alles wat niet lukt, is weer een poging van moed en een teken van niet falen. Je bent nu al tot zoveel in staat en ik kan niet wachten tot het moment dat ik van jou kan leren. Inspireren doe je me nu al. Van je lengte moet je het niet hebben. Net als je vader het niet van zijn postuur moet hebben. Ik ben ervan overtuigt dat jij in heel veel dingen goed bent en gaat zijn. Maar eerst daag ik je uit, om snel met mij foutloos door de moeilijke woorden quiz heen te komen, tegen die tijd ben jij degene die de microfoon vasthoudt en mij aan het plagen bent. Kom maar op!

Elke week vertelt acteur, kunstschilder en single vader Stephan Evenblij op maandagavond over zijn nieuwe leven met Saartje, zijn eigen kindersurprise waar hij continu door verrast wordt.

Reageer op artikel:
Stephan: ‘Al is mij niets liever dan mijn kleine hummeltje, ik kan het niet laten om haar af en toe te pesten’
Sluiten