Stephan: ‘Lieve Saar, er breekt een dag aan dat het begint te regenen…’

Als Stephan Evenblij totaal onverwachts een berichtje krijgt dat hij mogelijk vader is, staat zijn wereld op zijn kop. En ondanks dat zijn leven totaal niet ingericht is op een kind aanvaardt hij zijn rol meteen met verve. Saar is er en het grootste geluk in zijn leven. Hoe dit real life sprookje verdergaat lees je hier.

Van de redactie: Stephan en Saartje zien elkaar elke twee weken. In de week dat Stephan Saartje niet ziet, schrijft hij een brief aan haar. Vanaf nu.

Column 16 Doornroosje, brief #1

Lieve Saartje,

Het leven gaat over rozen, al lijkt dat soms van niet. Soms dan zul je uitglijden over de stam en moet je over doornen en scherpe punten heen klimmen. Soms zit er een stoute spin verstopt, onder de blaadjes. Die zijn eng en stom. Maar soms, dan komt er een lieveheersbeestje op je pad. Die je aan het lachen maakt en de reis een vrolijke. En uiteindelijk kom je aan bij die prachtige rozenbladeren en kun je eindelijk neerploffen in die lekker ruikende bloem.

En ookal kan ik niet altijd aanwezig zijn, ik ben altijd bij jou

Er breekt een dag aan, dat het begint te regenen. Of de blaadjes niet meer zo fijn ruiken als eerst. Er komt een dag, dat alles niet meer is zoals het was, of zoals je zou willen. Zelfs dan gaat het leven nog over rozen. En ookal kan ik niet altijd aanwezig zijn, ik ben altijd bij jou.

Ook papa heeft vele rozen beklommen en is heel wat stoute spinnen tegengekomen. Ook ik heb momenten, dat ik het niet meer weet of waar ik goed aan doe. Maar papa is ook heel veel lieveheersbeestjes tegengekomen! En zo zit het leven vol leuke en minder leuke verrassingen. Het enige dat je kunt doen, is de dag omarmen. De dag zoals ‘ie is en zoals ‘ie komt. Je erbij neerleggen dat, ook vandaag niet gebeurde wat je wilde. Of juist wel, maar het moment je daarna weer is afgepakt.

Iedere keer dat je tegen de lamp loopt, neem je een stukje licht mee

Of juist door het slechte nieuws, realiseer je je dat je alles wat je nodig hebt, allang had. Het is nooit goed en het is altijd goed. Het heelal ontvouwt zich, zoals het zich ontvouwt en zo is het goed. Iedere keer dat je tegen de lamp loopt, neem je een stukje licht mee. Het leven bestaat slechts uit momenten. En zonder de minder leuke momenten, zou je nooit kunnen genieten van de mooie!

Er is uiteindelijk maar heel weinig nodig om je gelukkig te voelen en het zit allemaal in jou. Je hebt alles mee om dat te kunnen ervaren. En als je echt niets kan bedenken, dan kun je nog altijd wat verzinnen. Iedere dag dat ik je niet bij mij heb, mis ik je en denk ik aan je. En kijk ik weer uit naar je te zien. Ik kijk zo uit naar de avonturen die we saampjes gaan beleven. En dat ik je kan troosten, als het moet. Er voor je kan zijn en je aan het lachen maak.

In mijn hart ben jij het lieveheersbeestje dat ik ben tegengekomen onderweg

In mijn hoofd ben jij mijn bed van rozen, die nooit verwelkt of verdort. En in mijn hart ben jij het lieveheersbeestje dat ik ben tegengekomen onderweg. Dat mijn leven zo leuk, rijk en gezellig maakt. Nu is jouw rozendoorn, dat je moet leren poepen op een potje. En volgend jaar dat je het alfabet uit je hoofd moet leren. Maar ik beloof dat als ik je gauw weer naar je bedje breng, ik je zal voorlezen en zal trakteren op het sprookje van Doornroosje. En dan zul je merken, komt alles uiteindelijk goed.

En ze leefden nog lang en gelukkig!

Elke week schrijft en vertelt acteur, kunstschilder en single vader Stephan Evenblij op maandagavond over zijn nieuwe leven met Saartje, zijn eigen kindersurprise waar hij continu door verrast wordt.

Reageer op artikel:
Stephan: ‘Lieve Saar, er breekt een dag aan dat het begint te regenen…’
Sluiten