Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Persoonlijk september 18, 2017

Stephan: ‘Is dit de persoon die ik in mijn leven én dat van mijn kindje laat?’

Als Stephan Evenblij totaal onverwachts een berichtje krijgt dat hij mogelijk vader is, staat zijn wereld op zijn kop. En ondanks dat zijn leven totaal niet ingericht is op een kind aanvaardt hij zijn rol meteen met verve. Saar is er en het grootste geluk in zijn leven. Hoe dit real life sprookje verdergaat lees je hier.

Column #25 ‘Samen alleen’

En dan zijn er de twee weken, dat ik het zonder Saartje moet doen. Toen ik net vader was geworden, was ik vrijgezel. Ik dacht dat het van een relatie nooit meer zou komen. Wie wil er nou met een alleenstaande vader samen zijn? Misschien door de manier waarop ik vader ben geworden. Daar heeft iedereen een mening over, dacht ik. En dat was ook zo. Ik had alleen nooit gedacht dat het positief zou zijn. Van daten kwam het wel. Maar ik dacht oprecht dat het er van dat sprookje nooit meer zou komen. Niet het plaatje dat ik altijd voor me zag. En alhoewel dat soms nog steeds door m’n hoofd spookt, het was nu niet anders geweest, als ik geen kindje had gehad.
Saar hoort bij mij, zoals niets anders bij mij hoort.

Ik hield al van Saar, nog voor ze werd geboren

Ook dat maakt het misschien lastig voor een vrouw, om daar doorheen te breken. Maar er is ook nog gewoon de persoon: Stephan. Een man die nog steeds hetzelfde is en hetzelfde denkt als altijd. Misschien met wat meer bagage. Misschien met een kilootje meer of minder. Maar in mijn hart ben ik nog steeds hetzelfde. Sterker nog. Ik hield al van Saar, nog voor ze werd geboren, nog voor ze Saartje heten. Ook heb ik een relatie gehad, waar bleek dat Saar alles behalve een drempel leek te zijn. Maar toch. Het is anders. Zeker als je wel de fulltime zorg hebt over je kind.

Is dit de persoon die ik in mijn leven én dat van mijn kindje laat?

Dat maakt het simpelweg logistiek onhandig om te daten, of om iemand te ontmoeten. Zeker als je elkaar denkt gevonden te hebben, waar haal je de tijd vandaan om elkaar te leren kennen. En zeker in die beginfase, waar je elkaar elke dag wilt zien. Maar ik denk juist dat het goed is. Je wordt gedwongen om meer tijd te nemen, om elkaar te leren kennen. Je krijgt meer tijd om dingetjes te laten bezinken. Het lichaam wil snel en hals overkop samensmelten, maar je hoofd houdt je nog even tegen. Is dit de persoon die ik in mijn leven én in dat van mijn kindje laat? In ieder geval is de tijd van onbezonnen daten voorbij. En misschien is dat maar goed ook. Toch?

En zó schrijven we onze eigen Hollandse Bridget Jones Diary

Aan de andere kant. Ik ben 36. Ik ben nog niet afgeschreven. Toch? Je hoort vaak, heel cliché: ‘In de supermarkt kom je ze niet tegen!’ En eh… Tinder? Anders kan er toch een nieuwe ongeschreven regel worden bedacht? Alle singles gaan vanaf nu boodschappen doen tussen 19u en 20u. Als je dan iemand ziet die je leuk vindt, laat je ‘per ongeluk’ je pak cornflakes vallen, et voilà! Loopt diegene door, dan is het gewoon een swipe naar links. En dan zul je zien. Terwijl je blauw aangelopen je afwijzer nakijkt, staat er iemand achter je. Je draait je om en daar staat je verse aanbidder. En zó schrijven we onze eigen Hollandse Bridget Jones Diary. Hoe dan ook, het grote voordeel van alleenstaande ouder zijn is, dat je de grote liefde van je leven al hebt.

Elke week schrijft en vertelt acteur, kunstschilder en vader Stephan Evenblij op maandagavond over zijn nieuwe leven met Saartje, zijn eigen kindersurprise waar hij continu door verrast wordt.

Reageer op artikel:
Stephan: ‘Is dit de persoon die ik in mijn leven én dat van mijn kindje laat?’
Sluiten