Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Kids 1 feb 2015

Sterke fotoserie laat de schoonheid van het draagmoederschap zien

Natuurlijk is iedere bevalling speciaal en emotioneel. Toch willen we graag deze fotoserie met je delen. Fotografe Leilani Rogers legde een bevalling vast die in meerdere opzichten speciaal is. Waar hebben we het over? Het draagmoederschap van een tweeling.

Houd jij het droog bij deze fotoserie? Op de foto hierboven zie je Tina en haar man Bernhard die draagmoeder Leticia bedanken voor het veilig op de wereld zetten van hun dochter, terwijl ze wachten op de tweede baby.

De keuze voor het draagmoederschap

Tina en Bernhard wonen in Oostenrijk. Daar is het draagmoederschap bij wet verboden en dus moesten ze wel uitwijken naar het buitenland om hun wens in vervulling te laten gaan. In Los Angeles lieten ze embryo’s veiligstellen. Twee daarvan werden bij draagmoeder Leticia geplaatst.

De vrouw besloot om draagmoeder te worden nadat ze vier kinderen op de wereld had gezet. Ze was zo dankbaar voor haar kinderen, dat ze vond dat iedere vrouw dit geluk zou mogen ervaren. Ze had altijd het gevoel gehad dat ze iets terug wilde doen, zodra haar familie compleet was. Als Doula/zwangerschapscoach mocht Leticia in 2013 werken met een draagmoeder. Ze begon de zwangere vrouw direct vragen te stellen over hoe het draagmoederschap in zijn werk ging. Leticia’s familie was ook enthousiast en daardoor durfde ze de stap te zetten om zelf draagmoeder te worden.

‘Sommige dingen zijn niet te meten, net als dit gevoel van vervulling’ – Leticia

Leticia: ‘Ik draag Livia en Benedikt altijd in mijn hart. Mijn reis was ook hun reis. Het was een eer en plezier om hun ouders twee gezonde, mooie, kleine mensjes te geven. Sommige dingen zijn niet te meten, net als dit gevoel van vervulling. Ik kan de mensen om me heen niet genoeg bedanken voor deze ongelofelijke ervaring. Ik zal eeuwig dankbaar zijn voor de kans dat ik iets terug kon doen en zou het zo weer doen.’

Reageer op artikel:
Sterke fotoserie laat de schoonheid van het draagmoederschap zien
Sluiten