Eva ten Wolde
Eva ten Wolde Algemeen 12 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Heb je een sterke relatie? Dit zijn de zes relatietypes die het langste standhouden

Hoe weet je of je relatie het overleeft? Hoe weet je of je huidige partner ‘de ware’ is? Er zijn zóveel vragen. Het is helaas niet mogelijk om het succes van je relatie te voorspellen, maar de volgende relatietypes beloven in ieder geval een hoop goeds.

Dit zijn de meest succesvolle relatietypes…

En misschien herken je er niet eentje, maar herken je ze allemaal wel een beetje! Dat is al helemaal fantastisch. ❤️

1. De relatie die ieder probleem aankan

In een stabiele, gezonde relatie is het normaal om af en toe ruzie te maken. Dat is zelfs uit onderzoek gebleken. Het gaat uiteindelijk om de manier waarop je samen omgaat met problemen.

Een sterk koppel valt elkaar niet aan tijdens een ruzie, maar probeert juist op zoek te gaan naar een oplossing. En zodra de lucht geklaard is, vergeven de partners elkaar en laten ze de discussie achter zich.

2. De liefdesrelatie die om avontuur draait

Als je een langdurige relatie hebt, kun je op een gegeven moment in een sleur terechtkomen. De relatie wordt een beetje voorspelbaar, oninteressant en saai.

Dit is niet herkenbaar voor een avontuurlijk koppel. De nieuwe dingen die de partners samen ontdekken, zorgen namelijk voor opwinding binnen de relatie. Dit zorgt ervoor dat het vuurtje tussen hen blijft branden.

7 manieren om meer uit je seksleven te halen, volgens een therapeut

3. De relatie waarin intimiteit centraal staat

In een relatie is intimiteit ontzettend belangrijk. Dit hoeft niet per se om intimiteit tussen de lakens te gaan. Dit kan bijvoorbeeld ook betekenen dat je extra dicht tegen elkaar aankruipt op de bank.

Een intiem koppel heeft vaak een sterke band. Dit komt doordat het knuffel- en verbindingshormoon oxytocine vrijkomt tijdens intieme momenten. Dit stofje geeft de liefde een boost!

4. De liefdesrelatie waarin vertrouwen de basis is

Een relatie zonder enig vertrouwen zal niet zo lang stand houden. Als je elkaar niet kunt vertrouwen, is er namelijk altijd een afstand tussen je partner en jou.

Een sterk koppel kent geen geheimen. Ze zijn om deze reden ook erg close met elkaar. De partners kunnen altijd op elkaar rekenen en hoeven hun gevoelens niet te verbergen.

Waarom grenzen stellen in je relatie belangrijk is (maar hoe doe je dat?)

5. De relatie waarin de partners veel overeenkomsten hebben

Uit onderzoek blijkt dat een relatie waarin beide partners dezelfde normen en waarden, interesses én levensvisie hebben een zeer grote kans tot slagen heeft.

In romantische komedies trekken tegenpolen elkaar misschien aan, maar in het echte leven werkt dat meestal niet zo. Bij een sterke, langdurige relatie zie je vaak gelijkenissen tussen de partners.

6. De liefdesrelatie die om wederzijdse kwetsbaarheid draait

Er zijn veel mensen die verlangen naar een gezonde relatie, maar zich niet kwetsbaar durven op te stellen. Ze zijn namelijk bang om gekwetst te worden.

Binnen een sterke relatie durven beide partners hun kwetsbaarheid te tonen. Op deze manier komen de partners nóg dichter bij elkaar. Het is namelijk fantastisch om te weten dat iemand van je houdt om wie je bent – inclusief imperfecties.

Dit is het perfecte leeftijdsverschil in een relatie

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Heb je een sterke relatie? Dit zijn de zes relatietypes die het langste standhouden
Sluiten