Renée
Renée Kids 12 feb 2018
Leestijd: 3 minuten

Dit zegt het sterrenbeeld van je kind over zijn slaapgewoonte

Misschien wist je het nog niet, maar het sterrenbeeld van je kind zegt veel over zijn of haar slaapgewoonte. Zo zijn kinderen geboren onder het teken Waterman, Ram of Stier de moeilijkere slapers. Heb je een Steenbok in huis, dan kun je in je handen knijpen. We hebben alle sterrenbeelden plus de slaapgewoonten voor je op een rijtje gezet.

Sterrenbeeld en slaapgewoonte

Het ene kind laat zich makkelijk in bed leggen en gaat braaf slapen nadat er een verhaal is voorgelezen. Bij het andere kind kost het een stuk meer moeite. Waarom? Dat zou weleens iets met het sterrenbeeld van je kind te maken kunnen hebben.

Steenbok

Een Steenbok maakt er over het algemeen geen missie van om risico’s te nemen. Dat betekent ook dat de gemiddelde Steenbok er niet moeilijk over doet om de ogen te sluiten.

Waterman

Een Waterman is een kei in communiceren. Je kind zal daarom nooit meteen toegeven aan de door jou ingestelde bedtijd. Zodra je oppert dat ie naar boven moet, komt er een stortvloed aan argumenten waarom hij echt nog niet naar bed hoeft. Flinke discussies zijn dus eerder regel dan uitzondering, met een Waterman-kind.

Vissen

Kinderen met het sterrenbeeld Vissen zijn gevoelig. Ze zijn sneller bang en dat betekent dat je voordat je je kind goed en wel in bed kunt achterlaten, je waarschijnlijk eerst nog wat heksen in de kamer moet verjagen. Eerder kunnen ze namelijk niet slapen.


LEES OOK: Mommies to be: volgens je sterrenbeeld word jij dit type moeder

Ram

Wie tussen 21 maart en 19 april een kind op de wereld heeft gezet heeft het niet altijd makkelijk. Deze kinderen zijn van nature geboren leiders en laten zich niet zomaar vertellen dat het bedtijd is. Consequent zijn is key, in dit geval.

Stier

Ah, de Stier. Dat zijn ze niet voor niks. Deze kinderen zijn koppig en hebben verschillende trucjes om maar niet naar bed te hoeven. Jij hebt echter zo jouw trucjes om dat toch te laten slagen. Ook al duurt het even voordat je kind hieraan wil toegeven.

Tweelingen

Tweelingen kunnen snel van gedachten veranderen. Tanden poetsen is misschien geen probleem, maar eenmaal in bed is slapen niet altijd meteen een optie en mag je nog een tweede verhaal voorlezen. Tip? Go with the flow. Dat zorgt ervoor dat ze relaxed blijven.

Kreeft

Kreeft-kinderen zijn hartstikke goed in protesteren tegen bedtijd, maar houd vol. Een Kreeft heeft namelijk écht acht uur slaap nodig. Zeker omdat het humeur van een kind met dit sterrenbeeld snel kan veranderen.

LEES OOK: Deze streken kun je van je kinderen verwachten op basis van hun sterrenbeeld

Leeuw

Wees niet verbaast als jouw Leeuw ineens ‘nee’ zegt als je meldt dat het bedtijd is. Dankzij hun eigen wil zorgen ze er graag voor dat iedereen doet wat hij of zij wil. Zorg dat je een compromis met je kind sluit. Oké, hij krijgt een extra verhaaltje, maar dan wel een kwartier eerder naar bed, bijvoorbeeld. Op die manier geef je je kind het gevoel dat ie toch iets te zeggen heeft, iets wat een Leeuw graag doet.

Maagd

Wie het sterrenbeeld Maagd heeft, heeft één ding gemeen met anderen Maagden: ze zijn perfectionistisch. Ze houden van een vast ritme en houden zich daaraan. Zorg dus voor consequentie in het avondritueel, dat levert je zo min mogelijk problemen op.

Weegschaal

Is je jongste kind een Weegschaal? Dan kan dat weleens voor problemen zorgen. Niemand wil zo graag gelijk behandeld worden als een kind met dit sterrenbeeld. Mag de oudere broer of zus om acht uur naar bed? Dan wil de jongste dat ook.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Popsugar

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Dit zegt het sterrenbeeld van je kind over zijn slaapgewoonte
Sluiten