Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Lifestyle 22 mrt 2019
Leestijd: 6 minuten

Dit zou je achter je moeten laten dit voorjaar, gebaseerd op je sterrenbeeld

Je goede voornemens die je in het nieuwe jaar hebt gemaakt al opgegeven? Geen paniek. Het zogeheten lentepunt (lente-equinox, de zon staat loodrecht boven de evenaar, en voor het noordelijk halfrond begint dan de lente) begint om 20 maart. Deze kosmische beweging zorgt ook voor het begin van een gloednieuwe astrologisch cyclus.

Maar voordat je het nieuwe omarmt, moet je je rotzooi opruimen. Deze opruiming vereist meer dan alleen een opknapbeurt van een kledingkast. Het is tijd voor een grondige evaluatie van jezelf. Dit is wat je achter je zou moeten laten, om dit voorjaar goed te beginnen.

Ram

Achter je laten: je behoefte om altijd als eerste te eindigen

We snappen het, Ram – voor elk doel wil jij als ‘nummer één’ uit de verf komen. Je bent het eerste teken van de dierenriem en het is je seizoen, maar raad eens? Geloof het of niet, alles is geen wedstrijd! Probeer je te concentreren op het proces zelf, in plaats van op het eindresultaat. Stel doelen op lange termijn, die misschien niet onmiddellijk kunnen worden gehaald. Met een beetje geduld en een beetje strategie, kun je tien stappen verder gaan dan je dacht dat mogelijk was. Dat is pas #winning.

Stier

Achter je laten: binnen je comfort zone blijven

Je wordt bestuurd door Venus, de planeet die liefde, schoonheid en geld beheerst. Hoewel de vele blue van het leven, zoals chocolade en een goed wijntje je veel vreugde brengen, zorgen ze er ook voor dat je niet groeit. Dit voorjaar is het tijd om uit je comfortzone te stappen, Stier. Daag jezelf uit om buiten de bekendheden te stappen en nieuwe, nog niet ontdekte gebieden te verkennen. Ga op avontuur in een nieuwe baan of relatie, breid je hobby’s uit en je zult zien dat je wordt beloond.

Tweelingen

Achter je laten: bijna elke vergadering in je agenda

Je wordt gesymboliseerd door twee mensen (een tweeling), en dat maakt het niet gemakkelijk om een vol schema in balans te brengen. Je blijft je agenda maar vullen met sociale verplichtingen, klusjes, eigenzinnige hobby’s, het is zo vol dat je bijna omvalt. Verplaats je nieuwsgierigheid dit voorjaar en probeer het rustig te houden. Kom vooral ook zelf tot rust, zo krijg je meer de ruimte om bepaalde dingen te verwerken, en zul je merken dat je interesses en passies zal ontdekken die je anders misschien wel over het hoofd zou hebben gezien.

Kreeft

Achter je laten: de muren die je steeds om je hart bouwt

Als kreeft ben je een zacht, papperig wezen dat bescherming heel belangrijk vindt. Hoewel een beetje bescherming niet verkeerd is, is het misschien tóch tijd om je huis te behandelen als een gemeenschappelijke plaats, in plaats van als een vesting. Sluit je niet langer af voor anderen, maar creëer vanaf dit voorjaar ruimte voor nieuwe, echte relaties. Onthoud dat een vreemdeling niet synoniem is met een vijand. Iemand die je nog niet door en door kent, kan een BFF, zakenpartner of soulmate worden. Dat is het risico best waard, toch?

Leeuw

Achter je laten: je obsessie met likes

Rol de rode loper uit, elke Leeuw weet dat ze zijn geboren om te schitteren. En hoewel het absoluut geweldig is dat je je eigenwaarde kent, probeer er zeker van te zijn dat niet alle beslissingen gebaseerd zijn op je ego. Je besteedt veel tijd aan het focussen op hoe anderen je waarnemen, maar dit voorjaar is het tijd om je blik naar binnen te richten.

Maagd

Achter je laten: altijd maar controle willen houden

Jouw rol in de dierenriem is categoriseren, classificeren en definiëren – en je neemt deze taken uiterst serieus. Je hunkert naar structuur en werkt hard om ervoor te zorgen dat alles soepel werkt. Maar je moet dit los proberen te laten. Het leven is immers gevuld met ups en downs en alles daar tussenin.

Weegschaal

Achter je laten: je plannen om de wereld te redden

Je hebt een ongelooflijke balans (je bent niet voor niks een Weegschaal). Je kunt moeiteloos jongleren met een druk schema en je emotionele reacties beheersen. Je weet zelfs hoe je de meest rommelige slaapkamer omtovert tot een rustige, geordende ruimte. Dit is een goede vaardigheid, maar je kracht wordt een last wanneer je probeert de rommel van anderen te fixen. Het is tijd om te stoppen met het oplossen van andermans problemen, Weegschaal. Die energie moet besteed worden aan het stabiliseren van je eigen realiteit. Je hebt genoeg hooi op je vork! Marie Kondo kan de rest aan.

Schorpioen

Achter je laten: je jaloerse trekjes

Je houdt stiekem wel een beetje van drama, en dat zal nooit veranderen. Je zou natuurlijk van een afstand te observeren, maar sudderen in jaloezie en wrok is niet goed. Naarmate een nieuw seizoen nadert, is het tijd om nieuwe manieren te verkennen om je negatieve gevoelens te beheersen. Wanneer je een intense emotionele ervaring hebt, tel dan even tot tien en neem voorlopig nog geen actie. Schrijf het bijvoorbeeld van je af of praat met een goede vriend.

Boogschutter

Achter je laten: je neiging om weg te lopen

Joie de vivre, dat staat toch wel voor jouw spirit. Maar je staat ook bekend als iemand die ‘opgeeft’ als het even moeilijk wordt. En dat is precies waar je aan kunt werken, deze lente is het ideale moment om daarmee te beginnen. Mensen bouwen op je, Boogschutter. Ze hebben je nodig in de buurt, dus probeer niet weg te rennen.

Steenbok

Achter je laten: die bazige tekst in je groepschat

Als de echte baas van de dierenriem waardeer je hard werken en houd je jezelf aan een uitzonderlijk hoge standaard. Hoewel je ambitie inspirerend is, is het noodzakelijk dat je stopt met het projecteren van je aspiraties op anderen. Ik weet dat het misschien moeilijk te geloven is, maar niet iedereen wil dezelfde dingen bereiken als jij.

Waterman

Achter je laten: de neiging om overal tegenaan te schoppen

Je bent eigenlijk altijd op zoek naar iets om tegen te protesteren. Dat kan een ongelooflijk bewonderenswaardige eigenschap zijn, maar onthoud dat sommige dingen geen uitdaging vereisen. Soms nodigen je vrienden je gewoon uit voor een brunch op zondag … en het verzoek is zo simpel als het klinkt. Tijd om dit voorjaar je overmatige vechtlust te laten varen. ‘Reserveer’ je energie voor oorzaken die er echt toe doen.

LEES OOK: 3 Manieren waarop je met een Waterman als echtgenoot kan dealen

Vissen

Achter je laten: je overgevoeligheid

Als het laatste teken van de dierenriem ben je een uiterst gevoelig persoon. In feite heb je alles – de vreugden, de pijnen, de hoop, de angsten – geabsorbeerd van de 11 tekens die voor je eigen zijn. En dat is meer dan genoeg. Het is dit voorjaar toch echt de tijd om te stoppen met een spons te zijn die de emoties van iedereen opneemt, Vissen. Je bent heel empatisch en buitengewoon meelevend, maar het is van belang dat je je grenzen verlegt. De mensen die je grenzen niet respecteren, zijn de exacte mensen die je niet langer nodig hebt.

LEES OOK: Heeft je partner het sterrenbeeld Vissen? Dan herken je deze trekjes zéker! 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme