Anne Broekman
Anne Broekman Kids 6 apr 2017

Stichting roept op om ernstig zieke Duncan (6) een kaartje te sturen

Hij is gek op Paw Patrol, voetbal en Cars, net als zijn vriendjes. Maar wat de zesjarige Duncan van hen onderscheidt, is dat hij neuroblastoom heeft. Dit is een zeldzame vorm van kinderkanker. Een oproepje om hem opbeurende kaartjes te sturen, wordt nu volop gedeeld op social media.

Vorig jaar december kregen de ouders van Duncan de verpletterende diagnose dat hun zoontje neuroblastoom in stadium vier heeft. Neuroblastoom is een vorm van kinderkanker waarbij er sprake is van een kwaadaardige tumor in het zenuwstelsel.

Glimlach

Duncan wordt behandeld in onder andere het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. Stichting ‘Een glimlach doet wonderen’ trekt zich het lot van de jongen aan en doet op Facebook een oproepje om hem massaal kaartjes te sturen voor, inderdaad, een glimlach op zijn gezicht.

LEES OOK: Lief! Studenten verkleden zich als Disneyprinsessen voor ernstig zieke kinderen

Mooie reacties

De reacties die op het oproepje komen zijn hartverwarmend. Wildvreemden beloven een kaartje op de bus te doen om het jochie op te vrolijken en wensen hem veel beterschap. De oproep is al 459 keer gedeeld. Duncan wordt heel blij van het openscheuren van alle enveloppen, dus we hopen dat hij bedolven wordt met mooie post.

Ruwe bolster, blanke pit: Bouwvakker verstopt elke dag een ‘Wally’ voor kinderen in het ziekenhuis

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Stichting roept op om ernstig zieke Duncan (6) een kaartje te sturen
Sluiten