Sterre Touw
Sterre Touw Lifestyle 15 dec 2017

Ouders blijven langer op het toilet zitten om stiekem te Netflixen

De kinderen van school halen, naar sport brengen of ophalen van vriendjes en vriendinnetjes; het lijkt soms niet op te houden. Als ouder heb je maar weinig tijd voor jezelf. En dat gaan we compenseren op – ja echt – het toilet. Uit onderzoek blijkt dat we het heerlijk vinden om even me-time te nemen of stiekem netflixen terwijl niemand het door heeft.

Als ouders van jonge kinderen vliegen we van het een naar het ander en daarmee verliezen we onszelf soms uit het oog. Nadat je je kinderen eindelijk in bed hebt gekregen, plof je uitgeput op de bank. Eindelijk kun je weer genieten van die ene ontzettend verslavende serie op Netflix. Dat is niet zo gek want me-time is niet voor niets zo’n modewoord geworden dat we ons er bijna aan gaan ergeren. Bijna, want feit is dat we het keihard nodig hebben om te ontspannen, even niets te doen of hoeven. Stiekem netflixen lijkt nu de ontsnapping om een moment van bezinning of ontspanning te pakken.

LEES OOK: Dit zijn dé 5 nieuwe kerstfilms die je deze maand wil zien (op Netflix of in de bioscoop)

Me-time

Uit onderzoek van Ipsos onder 600 Nederlanders in opdracht van Netflix, blijkt namelijk dat 73% van de ouders minimaal één uur per dag nodig heeft om zich vrolijk en relaxed te voelen. In onze vrije tijd spreken we het liefst af met vrienden, gaan we uit eten, sporten of kijken we naar onze favoriete series. Van dat laatste komen we lekker tot rust en concentreren we ons eens op iets anders. Bovendien is even ongegeneerd hard lachen af en toe ook wel eens fijn. Grappig is dus dat we stiekem netflixen, waarschijnlijk om even weg te zijn van de drukte. Laat je wederhelft de chaos maar even opvangen. Ik moet even bijkomen. Dat idee

Rustig plekje

Twee derde van de ondervraagde ouders geeft toe minimaal eens per week stiekem tv te kijken. En daar voelen ze zich totaal niet schuldig over. Want ja, ouders hebben nu eenmaal wat meer rust en stilte nodig, zijn moe of gewoon – terecht – klaar met alle chaos om zich heen. Door de dag heen zoeken we daarom gestolen momentjes om even met onszelf door te brengen. En dan is nou net het toilet dè ideale plek.

Stiekem netflixen op het toilet

Ouders geven in het onderzoek aan langer op de wc blijven met hun telefoon of tablet nadat ze hun ‘grote boodschap’ gedaan hebben. En al doe je geen grote boodschap, dan kun je doen alsof en nog even een stukje van die ene aflevering van Friends af te kijken. De top 10 van series die we stiekem Netflixen op de pot zijn:

  • The Walking Dead
  • Narcos
  • House of Cards
  • Orange is the New Black
  • Modern Family
  • 13 Reasons Why
  • Once Upon a Time
  • The 100
  • Gossip Girl
  • Better Call Saul

LEES OOK: Er komt een Nederlandse Netflix serie die je meteen wil bingewatchen

Netflix

Reageer op artikel:
Ouders blijven langer op het toilet zitten om stiekem te Netflixen
Sluiten