Redactie
Redactie Kids 6 feb 2016
Leestijd: 2 minuten

#StillABoy: kledingontwerpster strijdt tegen gender-stereotypen

Roze? Glitter? Pimpelpaars? Dat deze kleuren voor jongenskleding nog niet door iedereen geaccepteerd worden, heeft kledingontwerpster Martine Zoer aan den lijve ondervonden. Ze kreeg enorme kritiek op haar kledinglijn Quirkie kids die roze kinderkleertjes bevat voor zowel meisjes als jongens. Daarom startte zij de campagne #StillABoy om gender-stereotypen de wereld uit te helpen.

Toen Zoer begon met het posten van foto’s onder #StillABoy, merkte ze dat andere moeders deze hashtag gingen overnemen. Ze startte kort daarna een Instagram-account om alle foto’s te verzamelen. ‘Ik begon met de hashtag om te laten zien: Hé, een jongen die roze draagt is nog steeds een jongen, net zoals dat een meisje nog steeds een meisje is als ze blauw draagt,’ zegt Zoer tegen The Huffington Post.

Op het account is te zien hoe groot het interesseveld van een jongetje kan zijn: van spelen met de nieuwste actiefiguren tot het verzorgen van knuffeldieren, van spelen met barbiepoppen tot plezier maken met zusjes en broertjes.

Ervaringsdeskundige

Als moeder van twee jongens, weet Zoer precies waar ze het over heeft: ‘Mijn jongens hebben mij zoveel geleerd. Ze zijn wild en gevoelig tegelijkertijd. Het opvoeden van zulke gevoelige jongens is lastig in een wereld waar ze constant verteld worden zich stoer en mannelijk te gedragen.’

Zoer hoopt dat mensen door het #StillABoy account meer zullen gaan praten over wat het betekent om een jongen te zijn. Weg met de stereotypen!

Doe jij mee met de hasthag #StillABoy? Reageer via Facebook!

Over stereotypen gesproken … deze fotoserie rekent helemaal af met de vooroordelen over autisme >>

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
#StillABoy: kledingontwerpster strijdt tegen gender-stereotypen
Sluiten