Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Lifestyle 15 jul 2019
Leestijd: 1 minuut

Last van een stinkende gootsteen? Met deze 3 tips is het zo verholpen

Het lijkt soms wel een raadsel waar die stank in je gootsteen vandaan komt. Je blijft aan het poetsen. Wat kán helpen, is om je gootsteen zo schoon mogelijk te maken (en te houden) zodat de geur niet nog erger wordt.

Deze 3 tips kunnen je helpen (en zo moeilijk hoeft het niet te zijn):

1. Gekookt water

Op nummer één staat misschien wel de goedkoopste optie tegen een stinkende gootsteen: gekookt water. Het zal je verbazen hoe snel gekookt water effect kan hebben op de geur uit je gootsteen. Iets te veel water gekookt voor je pasta of wat water over nadat je een theetje hebt gedronken? Geen probleem dus, giet het gewoon door de gootsteen. Helpt het niet? Dan kunnen de volgende tips misschien dé oplossing zijn.

2. Baking soda, azijn en gekookt water

Helpt alleen gekookt water niet tegen de stank? Dan kan een combinatie van baking soda, schoonmaakazijn en gekookt water wel eens de oplossing zijn. Als eerste giet je een half kopje baking soda in de gootsteen, doe er vervolgens voorzichtig een flinke scheut schoonmaakazijn bij. Belangrijk om te weten: door deze combinatie ontstaat er veel schuim en gaat het borrelen, hang dus niet boven de gootsteen. Na ongeveer een kwartier moet je het borrelende prutje schoonspoelen met gekookt water. Tada, zo is je vieze gootstaan binnen no-time weer schoon.

3. Baking soda, citroensap en gekookt water

Geen schoonmaakazijn in huis of vind je die geur niet zo prettig? Dan kun je ook citroensap gebruiken. Je volgt alle stappen zoals tip twee, maar gebruikt in plaats van schoonmaakazijn citroensap. Easy does it!

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Roomed

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme