Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Work & Life 24 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

4 Makkelijke manieren waarop jij je ‘saaie’ stoel een nieuw leven inblaast

Om de zoveel tijd heb ik zin om het huis helemaal om te gooien. Nou gaat dat met 45 vierkante meter verrekte lastig, dus houd ik het meestal bij bestaande meubelen en accessoires pimpen. Fotolijstjes in een andere kleur verven, een stoel een make-over geven, noem maar op.

Omdat er vast meer mensen met mij zijn die soms zin hebben om een meubelstuk een nieuw leven in te blazen, komt hier een lijstje met 4 makkelijke en snelle manieren waarop jij een simpele stoel om kan toveren tot een waar kunstwerk!

stoel-make-over-geven
Bron: Lonny Home

1. Versiering

Een stoel blijft een stoel, tót je er iets extra’s aan toevoegt. Wat extra houten elementen hier en daar, laat je fantasie vooral de vrije loop. Je kunt bijvoorbeeld ook de poten of de rugleuning ‘inpakken’ met garen, een makkelijke manier om een stoel veel leuker te maken!

2. Omwisselen

Nog een simpele manier om je stoel een make-over te geven: verander de stoelpoten. Ga bijvoorbeeld voor stalen poten, of juist hele klassieke. Je zou bijvoorbeeld kunnen kijken of er een geschikte stoel (of nou ja, eigenlijk geschikte poten onder de stoel) in de kringloop is te vinden, of misschien heb je zelf nog een stoel staan waar de poten van af kunnen.

3. Verven

Een andere makkelijke manier om je stoel een nieuw leven in te blazen is door met verf te gaan spelen! Verf bijvoorbeeld de poten in een andere kleur, óf juist het zitvlak en de rugleuning.

4. Stofferen

Zit de stoel niet al te lekker vanwege het harde zitvlak? Soften it up! Je zou kunnen kijken of er bijvoorbeeld kussens verkrijgbaar zijn in dezelfde afmetingen als het zitvlak van je stoel, maar je zou ook naar een stoffeerder kunnen gaan. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om er een DIY project van te maken. Stofferen van een simpele oude stoel is relatief weinig werk en online zijn genoeg stappenplannen te vinden!

Meer inspiratie voor in huis:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
4 Makkelijke manieren waarop jij je ‘saaie’ stoel een nieuw leven inblaast
Sluiten