Chiara Izelaar
Chiara Izelaar Lifestyle 1 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Deze stoel is perfect voor iedere vrouw die net is bevallen

Toekomstige moeders opgelet! Bevallen is – zacht uitgedrukt – geen pretje. Van helse krampen tot ademhalingsproblemen en een onmogelijke positie; het hele proces is niet niks. Om nog maar te zwijgen over de kwaaltjes die tijdens je bevalling optreden. Misschien heb je wel hechtingen nodig of ontstaan er aambeien door al dat persen.

En al deze kwaaltjes zorgen ervoor dat de normaalste dagelijkse bezigheden al aardig lastig worden. Zo wordt plassen erg pijnlijk en is zitten al een opgave op zich. Gelukkig krijg je er iets prachtigs voor terug én zijn onze gebeden ein-de-lijk verhoord… Deze after birth stoel is namelijk perfect voor iedere vrouw die net is bevallen!

Een pijnlijk tafereel

De vrouw van een Deense meubelontwerper was net bevallen van hun eerste kindje. Helaas kampte ze met heel wat complicaties. Zo was ze uitgescheurd tijdens haar bevalling en kwamen er hechtingen aan te pas. Ook de aambeien logen er niet om. De kersverse moeder had op aanraden van haar arts een ringkussen aangeschaft, maar deze verschoof continu. “Iedere keer wanneer het kussentje onder mijn achterwerk vandaan schoof verging ik van de pijn.”, aldus de moeder.

Haar man kon haar pijnscheuten niet meer aanzien en besloot zijn creatieve brein aan het werk te zetten. Na de nodige mislukte tekeningen had hij eindelijk hét gouden design te pakken. De ontwerper showde zijn idee aan een meubelmaker en de UNEGRÄPPE – dé after birth stoel voor net bevallen vrouwen – is inmiddels een feit. De UNEGRÄPPE is voorzien van een gat, waardoor het onderste gedeelte van net bevallen vrouwen niet belast wordt door een harde onderkant.

stoel

Het design

Naast praktisch en comfortabel is de stoel ook nog ‘s heel chique. “Op deze manier hoeven net bevallen vrouwen zich niet meer onflatteus te voelen als ze bijvoorbeeld een etentje hebben.”, zegt de Deense ontwerper. De stoel is momenteel alleen in Denemarken verkrijgbaar, maar het team achter de stoel is druk bezig om het product ook op de internationale markt beschikbaar te stellen. Naar verwachting zullen de designerstoelen aan het begin van de zomer verkrijgbaar zijn in andere landen, waaronder Nederland. Het is dus nog eventjes wachten, maar ons geduld zal rijkelijk worden beloond!

De UNEGRÄPPE kan apart worden besteld, maar ook in een set voor het hele gezin. “Zo voelen moeders zich niet buitengesloten.”, zegt een Deense fan van de stoel. Momenteel wordt de stoel alleen in velvet geproduceerd, maar de ontwerper is van plan om meer versies van de UNEGRÄPPE te designen. Zo past de stoel in ieder interieur. Wij op de redactie zijn in ieder geval fan. Dit is toch het perfecte babyshowercadeau?

stoel

 

Ontdek meer handige meubels: 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme