Deze moeder gooide al het speelgoed de deur uit – en heeft er geen spijt van

Puilt de kamer van je kind uit van het speelgoed, maar speelt hij nog met amper iets van deze belachelijk collectie? Moeder Allie Casazza was hier klaar mee en nam een wel heel rigoureuze beslissing: ze deed bijna al het speelgoed van haar kinderen de deur uit. En daar heeft ze geen seconde spijt van.

‘Ik had een grote kamer in het huis waar alleen maar speelgoed in lag,’ vertelt ze aan ABC News, ‘met kratten vól duur speelgoed waar niemand mee speelde. Als ik mijn kinderen naar de speelkamer stuurde, kwamen ze een paar minuten later alweer terug. Ze verveelden zich, en vroegen of ze wat lekkers mochten.’

Puinhoop

Allie werd gek van het gezeur en de belachelijke hoeveelheid overbodig speelgoed dat alleen maar in de weg lag. ‘Ik vond het ouderschap helemaal niet leuk. Ik genoot niet van mijn kinderen, ze waren me eerder tot last.’ Op een dag was ze er klaar mee en gaf ze bijna al het speelgoed dat in het huis te vinden was weg. Niet als een straf voor haar kinderen, maar in het belang van het gezin, zegt ze. ‘Nadat ik alles weggedaan had, voelde ik me een stuk lichter. Ik had meteen veel minder stress.’

Bezemsteel

En de kinderen? Die verveelden zich niet meer en spelen nu juist de hele dag. ‘Met eenvoudige dingen als een bezemsteel en hun verbeelding zijn ze nu zo een paar uur zoet, vertelt hun moeder. ‘Ze zijn maar zo kort jong, en nu kan ik echt van ze genieten.’

Ook een opgeruimder huis? Deze 65 dingen kunnen vandaag nog weg

babble

Reageer op artikel:
Deze moeder gooide al het speelgoed de deur uit – en heeft er geen spijt van
Sluiten