13 x wat je beter níet tegen een kersverse moeder zegt

Het is geen nieuw lijstje en we schrijven er al een paar jaar zelf over, maar deze moeders maakten de ‘goedbedoelde’, pijnlijke, bizarre en opvallende opmerkingen zelf mee. Uit het leven gegrepen van een kersverse moeder.

1. ‘Wauw, je ziet er nog steeds zwanger uit’

‘Serieus, wie zegt nou zoiets? Dankjewel dat ik me nu nog onzekerder over mijn lichaam voel dan ik al deed. Echt, ik vind het fantastisch dat je me even vertelt hoe zwanger ik er nog uit zie nadat ik een tweeling gekregen heb.’ – Marilyn

2. ‘Je baby lijkt echt totaal niet op jou’

‘OMG, dit is precies wat ik wilde horen na een bevalling van 25 uur. Het maakt mij niet uit dat hij niet op mij lijkt. Hij kwam toch echt uit mijn vagina, dus ik weet zeker dat hij van mij is.’ – Shauna

[source id=”attachment_117852″ align=”none”][/source]

3. ‘Ruggenprik? Ah, da’s de makkelijke manier’

‘Het spijt me dat ik na een bevalling van 32 uur nog steeds geen ruggenprik van jou mag nemen, maar voor mij was het te pijnlijk. Maar mijn zoon is hier, en hij is gezond. Dat is alles wat zou moeten tellen.’ – Vanessa

4. ‘Gelukkig ben je gewoon een huisvrouw’

‘Mensen kunnen zich niet realiseren hoe veel pijn die woorden kunnen doen. Ik werk dan misschien niet buiten huis, maar dat betekent niet dat ik niet werk. Het lijkt er op dat mensen denken dat het ouderschap voor mij gemakkelijker is, omdat ik thuis ben. Maar ‘gewoon een huisvrouw’ zijn is echt niet zo gemakkelijk als het lijkt.’ – Samantha

LEES OOK: 7 dingen waarvoor moeders zich niet meer moeten verontschuldigen>

5. ‘Je hebt wel erg last van striae’

‘Ik weet nog zo goed dat ik terug ging naar de sportschool na de geboorte van mijn dochter. Het werd al snel een nachtmerrie toen een vrouw, die samen met mij bij de kluisjes stond, vroeg of ik verbrand was – vanwege mijn striae. Het kwam zo hard aan, ik kon niet tegen mijn tranen vechten.’ – Justine

6. ‘Je ziet er moe uit’

‘Oh, echt? Je ziet dat ik wallen heb, dat er babykots op mijn schouder zit en dat mijn haar rommelig zit? Goh. Natuurlijk ben ik moe, ik ben net moeder.’ – Olivia

[source id=”attachment_117850″ align=”none”][/source]

7. ‘Je geeft hem wel borstvoeding, toch?’

‘Ja, mijn zoontje krijgt borstvoeding. Daar hebben ze in het ziekenhuis wel voor gezorgd. Er staat tegenwoordig zo veel druk op het geven van borstvoeding.’ – Lindsay

8. ‘Ik kom er nu meteen aan!’

‘Ik ben net bevallen. Ik heb slaap nodig en wil me geen zorgen maken over wie er allemaal langs komt. Hoe lief je bedoelingen ook zijn, de stress die ik er van krijg om mensen te moeten entertainen, is niet waar ik nu zin in heb.’ – Casey

LEES OOK: 6x het moederschap valt me honderd procent mee>

9. ‘Ga je nu alweer werken?’

‘Ik word elke keer boos als iemand me er aan herinnert dat ik al weer ben gaan werken – alsof ik er iets kan doen dat ik maar 4 weken betaald verlof krijg. Als ik de keuze zou hebben, zou ik met liefde langer thuisblijven. Maar die keuze heb ik niet. Die rekeningen gaan zichzelf niet betalen.’ – Winnie

[source id=”attachment_117848″ align=”none”][/source]

10. ‘Ben je al klaar voor de tweede?’

‘Sorry? Ik heb mijn eerste baby twee weken geleden gekregen. Ik kan niet eens bewegen zonder dat mijn buikspieren pijn doen, laat staan dat ik er nog een kind uit poep in de nabije toekomst.’ – Amerie

11. ‘Oh, die oude broeken pas je vast binnen no time weer’

‘Ik ben uitgeput. Ik bloed. Ik heb een Snickers nodig. Alsjeblieft, maak je geen zorgen of ik weer in die oude jeans zal passen, en kom me helpen met het verschonen van de luiers.’ – Audrey

LEES OOK: En dit kregen 40+ moeders te horen na hun bevalling.

12. ‘Zo heb ik míjn kinderen zeker niet opgevoed’

‘Voordat je me gaat vertellen wat jij allemaal gedaan hebt – en wat ik fout doe – stop, alsjeblieft. Ik sta open voor suggesties, maar ik ga jouw ego niet strelen.’ – Farah

Denk je dat die adviezen ophouden? Na-ah. Deze ouderwetse adviezen kan je maar beter negeren>

thestir

Reageer op artikel:
13 x wat je beter níet tegen een kersverse moeder zegt
Sluiten