Samantha Lakker
Samantha Lakker Work & Life 26 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Volgens Barbie moeten wij vrouwen zo snel mogelijk stoppen met sorry zeggen

Je had het waarschijnlijk niet verwacht, maar de pop waar we allemaal mee zijn opgegroeid komt in een vlog met advies dat ons waarschijnlijk allemaal even aan het denken zet en waar we ook echt wel wat mee mogen doen. Want volgens Barbara Millicent Roberts, beter bekend als Barbie, zeggen wij vrouwen veel te vaak sorry en is dit helemaal niet goed voor ons zelfbeeld.

In een recente video die Sorry Reflex heet legt ze uit dat ondanks het feit dat sorry zeggen een aangeleerde reflex is, het woord maar roepen uit macht der gewoonte zonder echte betekenis slecht kan zijn voor de zelfverzekerdheid van meisjes. Om jonge vrouwen aan het denken te zetten over het feit dat ze zo vaak sorry zeggen, legt Barbie uit dat ze haar vrienden en zussen heeft uitgedaagd om een hele dag geen sorry te zeggen.

Hoe vrouwen dan wel moeten reageren wanneer ze de neiging hebben om sorry te zeggen? Volgens Barbie is het heel simpel. Frame je antwoord als een bedankje in plaats van excuses. ‘Er zit zo veel meer kracht in het zeggen van dankje in plaats van in het zeggen van sorry’, zegt ze in het filmpje. ‘Het verandert echt de dynamiek van hoe je je kan voelen wanneer je het doet.’

Bekijk de vlog hieronder!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Volgens Barbie moeten wij vrouwen zo snel mogelijk stoppen met sorry zeggen
Sluiten