Gina Koninkx
Gina Koninkx Mind 12 sep 2019
Leestijd: 1 minuut

De app StorySign zet boeken om in gebarentaal om dove en slechthorende kinderen te helpen

Voor dove en slechthorende kinderen is het een stuk moeilijker om te (leren) lezen. Je moet je voorstellen dat dove en slechthorende geen klanken horen en dat is juist belangrijk als je leert lezen. Huawei heeft de gratis app StorySign ontwikkeld om deze groep kinderen te helpen.

De app StorySign is een jaar geleden ontwikkeld door Huawei en verandert boeken in gebarentaal op je telefoon. Dove en slechthorende kinderen leren namelijk lezen door gebarentaal.

StorySign helpt dove kinderen

In de app StorySign kun je verschillende boeken downloaden. De teller staat inmiddels op vijf. De verhalen zijn omgezet in gebarentaal en deze video’s kun je afspelen op je mobiele telefoon.

In deze korte film zie je het verhaal van Bettie en wordt uitgelegd hoe StorySign werkt:

Bettie & Jim Bakkum – StorySign | Huawei Mobile NL

Nog één verhaaltje lezen voor het slapengaan, we zijn er allemaal groot mee geworden. Maar wist je dat leren lezen voor dove en slechthorende kinderen een enorme uitdaging is? Jim Bakkum ervaart hoe ook Bettie dankzij #StorySign samen met haar familie van mooie verhalen kan genieten.

Leren lezen, en genieten van verhalen, is belangrijk voor alle kinderen in de wereld. Heel mooi dus dat Huawei zoveel aandacht heeft besteed aan het ontwikkelen van deze app. Het vertalen van één boek neemt overigens enorm veel tijd in beslag: enkele maanden.

Je kunt de app hier downloaden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
De app StorySign zet boeken om in gebarentaal om dove en slechthorende kinderen te helpen
Sluiten