Maaike van de Graaf
Maaike van de Graaf Work & Life 8 jul 2020

Schattiger kan niet: deze straathond helpt kleuters iedere dag met oversteken

Je smelt nog net niet compleet weg bij het zien van een filmpje over straathond Kupata. De Georgische zwerfhond helpt kleuters namelijk iedere dag met veilig oversteken.

Op de video is te zien dat het beest zijn taken als verkeersregelaar heel serieus neemt.

Straathond Kupata

Er gaat geen dag voorbij dat Kupata de kleuters uit het stadje Batumi niet helpt met oversteken. Hoe die dat doet? Door allereerst heel hard te blaffen naar auto’s zodat de bestuurders stoppen bij het zebrapad. Vervolgens kunnen de kindjes dan veilig oversteken. De kleuters gaan vaak een uur naar ‘t park en ook dan blijft de viervoeter trouw wachten. Zo kan-ie ze na hun speeluurtje weer veilig terug naar school begeleiden.

Een ware hit

Dat Kupata een echte hit is blijkt wel uit de filmpjes die het internet over vliegen. Het beest laat menig hart smelten vanwege zijn lieve acties. Ook mooi: de hond heeft geen baasje, maar krijgt van de bewoners van Batumi wel dagelijks eten. Ook houden de inwoners met z’n allen een oogje in het zeil.

En aangezien het beest als ware held wordt gezien, heeft-ie inmiddels ook een publieksprijs in de wacht weten te slepen. Ook heeft hij zijn eigen hok en is er een muurschildering van hem gemaakt. Als dat geen prachtige eerbetonen zijn.

Bekijk hieronder het filmpje:

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Schattiger kan niet: deze straathond helpt kleuters iedere dag met oversteken
Sluiten