Samantha Lakker
Samantha Lakker Kids 23 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

Mannen opgelet! Strak ondergoed is slecht voor je sperma

Het is vast niet de eerste keer dat je hiervan hebt gehoord. Maar dit onderzoek bevestigt het nog maar een keer waarom mannen die kinderen proberen te krijgen strakker ondergoed beter kunnen laten liggen. Dus, haal die wijde pijpen maar van zolder!

Lekker laten luchten dus. Volgens onderzoekers van Harvard is los zittend ondergoed beter voor je sperma. De onderzoekers keken naar het zaad van 600 mannen die samen met hun partners tussen 2000 en 2017 naar het Massachusetts General Hospital gingen voor hulp bij vruchtbaarheid. De mannen beantwoordden daarnaast ook nog vragen over hun levensstijl en welk soort ondergoed zij droegen.

Ondergoed en sperma

Mannen die strak ondergoed droegen hadden een hogere hoeveelheid van het follikelstimulerend hormoon, bedoeld om de zaadproductie te verhogen. Mannen die losser ondergoed droegen hadden dan weer een hogere spermaconcentratie dan mannen die strakken ondergoed droegen.

Volgens CNN zeggen onderzoekers die al jaren naar de relatie tussen ondergoed en sperma kijken, dat het belangrijk is om op te merken dat dit een onderzoek was naar de kwaliteit van het sperma, en niet naar vruchtbaarheid, omdat er een groot verschil is in het meten van de twee. Sommige van de mensen die hun carrières hebben gewijd aan het ‘boxers versus strak ondergoed’-debat, zeggen dat potentiële vaders gewoon door moeten gaan en de overstap naar losser ondergoed moeten maken.

“Dit onderzoek bevestigt mijn idee dat mannen met een slechte spermakwaliteit dit zouden kunnen verbeteren door losser ondergoed te dragen en hun testikels zo koel mogelijk te houden,” vertelde professor Allan Pacey van de Universiteit van Sheffield. Hij zegt dat de nieuwe resultaten zijn eigen studie uit 2012 over het onderwerp bevestigen.

Eerder onderzoek naar sperma

Uit eerder onderzoek is al gebleken dat daddy-to-be’s met een aantal dingen moeten oppassen. Zo is het niet slim om je telefoon te vaak in je broekzak te houden. Het dragen van polyester ondergoed zou ook echt een no-no zijn. Intensief wielrennen zou ook niet goed zijn voor de kwaliteit van sperma.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Mannen opgelet! Strak ondergoed is slecht voor je sperma
Sluiten