Gina Koninkx
Gina Koninkx Beauty 19 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Shine bright like a diamond! 4 x voedingsproducten waar je huid van gaat stralen

Een stralende huid krijgen we helaas niet zomaar (de meesten van ons tenminste). Je smeert gedurende je leven voor een fortuin aan crèmes op je gezicht. Gelukkig kan je het ook wat goedkoper opzoeken: gezonde voeding. Dit zorgt namelijk ook voor een prachtig huidje.

Voedingsproducten die voor een stralende huid zorgen

Lekker in je vel zitten en dat uitstralen heeft met verschillende factoren te maken. Met name voeding is belangrijk. Een gevarieerd en gebalanceerd dieet geeft het mooiste resultaat. Wist je dat dit ook voor een stralende huid zorgt? Deze producten kunnen we iedereen aanraden.

1. (Vette) vis

Vis (met name vette vis) is een product dat bomvol omega-3 zit. Niet alleen is dit goed voor je mind – je zou er minder depressief van worden – het zorgt daarnaast ook voor een stralende huid. Daarnaast bevat vette vis ook vitamine D, zoals we weten ook een goede boost voor je huid. Eet hierom liefst 2 à 3 keer per week vis.

2. Olijfolie

Kook jij veel met olijfolie? Lekker bezig! Dit product is namelijk ontzettend goed voor een stralende huid. Dit product bevat veel van de antioxidant quercetine. Overigens zit quercetine ook in uien, appels, bessen, thee en rode wijn (vooral dat laatste is winnen).

Meer over dit product lezen? 5 redenen waarom olijfolie een geweldig huis-tuin-en-keuken-middel is voor je huid

3. Tomaten

Kom maar door met de tomaten. Als je een stralend huid wilt tenminste. Ook dit product zit vol antioxidanten én specifieker lycopeen. Werkt heel goed als je huidveroudering tegen wilt gaan. Zo blijf je rimpelvrij het leven doorgaan. Liefst eet jij vanaf nu dus elke dag minimaal één tomaat.

4. Groenten an sich

Veggies kun je nooit genoeg eten. De meeste groenten bevatten veel antioxidanten en vezels. Allemaal goed voor een mooie huid. Op de website van het Voedingscentrum kun je van veel producten vinden wat er exact inzit en waarom het zo goed is voor je. Doen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Dr. Jetske Ultee

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Shine bright like a diamond! 4 x voedingsproducten waar je huid van gaat stralen
Sluiten