Anne Broekman
Anne Broekman Kids 3 nov 2017

Deze streken kun je van je kinderen verwachten op basis van hun sterrenbeeld

Ieder kind misdraagt zich weleens, ja toch? Maar een slimme (moeder)meid is op streken en slechte eigenschappen voorbereid. Op basis van het sterrenbeeld van je kind, kan je het volgende wangedrag verwachten…

Streken Waterman (21 januari – 19 februari)

Kleine Watermannetjes zijn hartstikke grappig en gevat. Maar pas op: soms gaan hun grappen ten koste van andere mensen, want ze hebben de neiging om alles op de persoon te spelen. Pas dus op dat jouw Waterman niet te sarcastisch wordt tijdens kibbelpartijtjes met andere kinderen.

Streken Vissen (20 februari – 20 maart)

Kinderen met dit sterrenbeeld zijn erg extravert en vrolijk, maar berg je als ze met het verkeerde been uit bed zijn gestapt. Een Visje kan erg emotioneel reageren en lange tijd rancuneus blijven over iets kleins.

Streken Ram (21 maart – 19 april)

O jee. Mini-Rammetjes kunnen nogal ongeduldig en implusief reageren als de dingen niet meteen gaan zoals ze willen. Dat kan dus voor problemen zorgen, bijvoorbeeld als een ander kind zijn speelgoed niet met jouw Ram wil delen. Wees er dus alert op dat jouw kind geen poppen/ballen/snoep van een ander afpakt…

Streken Stier (20 april – 20 mei)

Kinderen met dit sterrenbeeld zijn loyaal en nuchter, maar ook extreem koppig en gek op discussies. Je kunt erop rekenen dat je nog heel veel discussies met je Stiertje gaat hebben – die hij nog wint ook.

Streken Tweelingen (22 mei – 21 juni)

Maak je borst maar nat! Tweelingen zijn hartstikke slim, maar een keerzijde daarvan is dat ze ook sluw en doortrapt kunnen zijn. Je moet dus ogen in je achterhoofd hebben om deze kinderen in de gaten te houden. Voor je het weet geven ze hun zusje een duw als je even niet kijkt, of lezen ze stiekem nog uren in bed terwijl ze allang hadden moeten slapen. O, ze vinden ook altijd de Sinterklaas-cadeautjes, hoe goed jij ze ook verstopt.

Streken Kreeft (22 juni – 22 juli)

Zet jezelf schrap voor de nodige mood swings, zeker als jouw Kreeftje te weinig slaap of eten heeft gehad. Een kind met dit sterrenbeeld is loyaal en betrouwbaar, maar wordt soms overwelmd door emoties. Daardoor zijn deze kinderen ook een tikkie onvoorspelbaar.

Streken Leeuw (23 juli – 21 augustus)

Het is een mission impossible om dit kind z’n kamer te laten opruimen. Leeuwtjes doen dat niet, nooit. Hoe vaak je er ook om zeurt of smeekt. Leeuwen zijn nu eenmaal nogal koppig en lui. Is de slaapkamer toch ineens smetteloos schoon? Kijk dan even onder het bed of in de kast. Juist ja.

Streken Maagd (22 augustus – 22 september)

Vergis je niet, jonge Maagden zijn superperfectionistisch. Maar dat betekent ook dat ze nou niet bepaald flexibel zijn. Bereid je voor op woedeaanvallen inclusief dikke tranen als een vriendje afbelt of als slecht weer roet in het eten gooit bij een geplande picknick.

Streken Weegschaal (23 september – 22 oktober)

Weegschaal-kinderen vergeten alles en iedereen in hun verstrooidheid, of dat nou hun huiswerk is of hun hoofd (het is dat die laatste vastzit). De keren dat jij paniekerige telefoontjes kreeg waarna jij nog last minute lunchpakketjes, schoolprojecten en hockeysticks moest komen brengen, zijn niet meer op twee handen te tellen.

Streken Schorpioen (23 oktober – 22 november)

Ai ai ai… Schorpioentjes hebben een geheugen als een olifant en kunnen nogal wraakzuchtig zijn. Tel daarbij op dat ze ook nog eens goede planners en strategisch zijn… Kortom, heb je een aanvaring met je Schorpioen gehad, dan moet je niet gek staan te kijken als er gekke dingen gebeuren in huis. Kikkers in je schoenen, bijvoorbeeld.

Streken Boogschutter (23 november – 22 december)

Heb je een Boogschuttertje in huis? Wees er dan op voorbereid dat je af en toe de silent treatment krijgt. Boogschutters zijn ontzettend optimistisch van aard, maar waten niet hoe ze moeten reageren als ze zich ongemakkelijk voelen. Ze ontwijken ruzies en kiezen er liever voor om iemand dan strak te negeren.

Streken Steenbok (23 december – 20 januari)

Kinderen met dit sterrenbeeld zijn een ster in mokken en pruilen. Ze hebben een beetje een pessimistische aard, dus als de dingen niet volgens wens gaan kun je de nodige verwijten naar je hoofd geslingerd krijgen – waar ze overigens niets van menen.

Match of foute boel? Dit is jouw ideale partner volgens je sterrenbeeld

Reageer op artikel:
Deze streken kun je van je kinderen verwachten op basis van hun sterrenbeeld
Sluiten