Gina Koninkx
Gina Koninkx Mind 27 feb 2019
Leestijd: 3 minuten

Deze ochtendroutine helpt je om stress te voorkomen als je wakker wordt

Als je wekker gaat en de stress gelijk toeslaat gaat er iets niet goed. Het is belangrijk dat je uitgerust aankomt op je werk en daar hoort een ochtendroutine bij waar je relaxt van wordt. Dankzij deze 7 tips creëer je voor jezelf een ochtendroutine waardoor je een stressloze start van de dag ervaart.

Bye, bye stress. Deze 7 tips gaan je vanaf nu helpen om stressloos aan een nieuwe dag te beginnen.

1. Geniet van je ontbijtje

Het ontbijt is één van de (zo niet dé) belangrijkste maaltijd van de dag. Je hebt dit nodig voor een lekkere kick-off in de ochtend. Neem er dan ook de tijd voor. Maak een (gezond) ontbijtje klaar waar je energie van krijgt. Je volgende maaltijd neem je pas tijdens de lunch en dat kan best lang duren. Zet voor jezelf een lekker kopje koffie en thee in de ochtend en ga er echt even voor zitten. Als je je ontbijt snel wegwerkt krijg je namelijk ook weer sneller honger.

In hoeverre heeft jouw stress impact op je kinderen?

2. Volg een sportlesje in de ochtend

Er is bijna niets zo fijn als sporten in de ochtend (tenzij je écht geen ochtendmens bent en liever lang in je bed ligt). Pak om 07:00 uur een lesje mee in de sportschool en je begint ongetwijfeld super fris aan een nieuwe dag. Je hebt om 09:00 uur al het gevoel dat er een halve dag op zit dus je hebt nog zeeën van tijd voor die deadline en dat geeft een heerlijk gevoel. Sowieso is sporten goed voor je om (pieker)gedachten even lekker te parkeren.

3. E-mail pas op je werk

Laat je werk echt op je werk. Als je wekker gaat en het eerste wat je doet is het checken van je mail weet je dat je direct stress krijgt want oh my je moet nog heel veel doen voor die deadline. Dat komt op je werk wel. Zet je e-mailmeldingen uit en laat je laptop dicht tot je werkdag echt begint.

Confronterend! 4 redenen waarom jij niet kunt stoppen met piekeren

4. Zing en dans

Wie vrolijk is in de morgen lacht de hele dag is écht waar. Stap zingend de douche in en doe een dansje als je yoghurt in je bakje giet. Geloof ons, daar word je héél vrolijk van en dat helpt weer om af te komen van een stressig gevoel.

5. Neem de tijd om jezelf lekker mooi te maken

Naast dat je de tijd moet nemen om te ontbijten is het ook fijn om uitgebreid de tijd te nemen voor jezelf. Douche met een lekker geurende shampoo, föhn je haar en neem de tijd voor de spiegel om je vaste crèmepjes en make-up routine uit te voeren. Zo ga je ook nog eens zelfverzekerd de deur uit.

6 natuurlijke oplossingen tegen stress en spanningen

6. Samenwerken met de hubby

Bovenstaande tips zijn natuurlijk allemaal makkelijk gezegd en gedaan zonder kids. Maar eerlijk, met twee rondrennende kleuters gaat het niet lukken om uitgebreid te douchen. Zorg er daarom voor dat jij en je partner alles samen doen. Samen gaat alles sneller waardoor jullie allebei de tijd hebben om even lekker te douchen en te ontbijten. Teamwork!

7. Neem de tijd

Van haasten krijg je stress. Je kunt beter een halfuur eerder opstaan zodat je tijd genoeg hebt om te ontbijten, douchen, de kids aan te kleden, te zingen en ál die andere dingen. Je went er vanzelf wel aan.

Oh, en vergeet ook niet om ‘s avonds een fijne routine te hanteren om werkstress ook weer los te laten aan het einde van de dag.

De beste tips om een burn-out te voorkomen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Fairlygoodboss

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Deze ochtendroutine helpt je om stress te voorkomen als je wakker wordt
Sluiten