wpk-admin
wpk-admin Gezondheid 26 jan 2018
Leestijd: 2 minuten

10 x dit zijn de meest stressvolle banen van 2017

Wij hebben soms stress als we onze wekker horen, maar het kan veel erger. Sommige werknemers hebben meer stress dan anderen. Denk bijvoorbeeld aan veel deadlines of een hoge kans op een blessure. Wat zijn de meest stressvolle banen van het voorgaande jaar? CareerCast zocht het uit. 

Stressvolle banen

Aan de hand van elf carrièrefactoren kijkt CareerCast naar de beroepen. Enkele factoren zijn: groei binnen de carrière, mensen ontmoeten, concurrentie, deadlines, milieu-omstandigheden en veiligheid. Hoe meer factoren matchen met een bepaald beroep; hoe stressvoller deze is. Dat brandweermannen en politiemannen tussen het lijstje staan verbaast ons niets, maar er zitten een paar andere verrassende beroepen bij.

1. Militair

These are careers with high risk of physical harm to oneself or another, for whom the professional is directly responsible“. Hierbij maakt het niet uit welke functie je in het leger hebt. Over een hoge druk gesproken…

2. Brandweerman

Net zoals militairen, zetten brandweermannen zichzelf in gevaar. Daarmee redden ze dan wel mensen en hun eigendommen, maar heftig is het zeker. Het is niet alleen maar katten uit bomen redden en poseren voor kalenders, jongens.

3. Piloot

Vliegen is veiliger dan autorijden, sure. Aan de andere kant heeft een piloot wel de verantwoordelijkheid over alle mensen in een vliegtuig. Zelfs als er iets verschrikkelijks gebeurt.

4. Politieagent

Een politieagent wordt geconfronteerd met soortgelijke stress als militairen en brandweerlieden. Wel is het belangrijk om te onthouden dat “some people derive great job satisfaction from high-stress professions that involve danger or other demands.

5. Event coördinator

Een fantastisch feest organiseren klinkt geweldig, maar in werkelijkheid is het toch minder leuk. Voorbereidingen treffen duren eindeloos en op de dag zelf ben je alleen maar bezig met de organisatie. Pas echt genieten kan wanneer het feest afgelopen is. Pff…

6. Journalist

Working under tight deadlines and the fear of lawsuits or layoffs may cause stress” volgens CareerCast. Sommige journalisten krijgen zelfs uitbetaald op basis van het aantal lezers van een artikel.

7. Manager van een bedrijf

Dacht je dat een bedrijf runnen veel vrijheid met zich meebracht? Nope! Oké, misschien maakt je salaris de stress ietsje lichter, maar toch.

8. PR Manager

Net als de journalistieke wereld bevind je je als PR Manager in ‘het publieke oog’. Dit verhoogt het stresslevel, net zoals regelmatige en strikte deadlines.

9. Taxichauffeur

Op het eerste gezicht zal je het misschien niet verwachten, maar taxichauffeurs ervaren veel stress. Ze rijden niet alleen in het verkeer en slecht weer, maar hebben ook te maken met grote concurrentie zoals Uber.

10. Omroeper

Last but not least, de omroeper. Net zoals journalisten maken omroepers veel deadlines mee. Daar komt ook nog eens de angst voor rechtszaken bij kijken. Wat ook zeker niet meehelpt, is dat er een daling van hun baanvooruitzicht plaatsvindt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme