Chiara Izelaar
Chiara Izelaar Beauty 12 dec 2020

Strikte beauty regels waar de royal vrouwen zich aan moeten houden

Droomde jij er vroeger van om prinses te worden, zodat je in de magische jurk van Assepoester rond kon lopen? En een speciale kast in je paleis had vol met tiara’s? We weten allemaal dat royal zijn niet gelijk staat aan een Disney sprookje. Er zijn namelijk strikte beauty regels waar de koninklijke vrouwen van het Verenigd Koninkrijk zich aan moeten houden.

Lees ook: Deze 15 regels gelden voor royal nannies van prins William en Kate

De koningin draagt niet voor niets felle kleuren

De koningin draagt niet alleen felle kleuren, omdat ze deze mooi vindt. Maar vooral zodat ze goed opvalt in de menigte.

Ook de hoeden hebben een functie

Koninklijke vrouwen zijn verplicht een hoed te dragen tijdens alle formele evenementen die in de buitenlucht plaatsvinden.

Zelfs prinsessen dragen niet altijd een tiara

Tiara’s mogen alleen worden gedragen door getrouwde vrouwen op officiële formele koninklijke evenementen na 18 uur.

Als de royals op reis gaan is dit kledingsetje verplicht

Wanneer het koningshuis reist – zowel voor officiële afspraken en vrije tijd – moeten de vrouwen een volledig zwarte outfit in hun bagage hebben gestopt. Als een familielid sterft tijdens hun afwezigheid kunnen zij zich geschikt kleden wanneer ze terugkeren.

Handtassen zijn strikt verboden, clutches zijn toegestaan

Koninklijke dames mogen alleen een clutch met zich meedragen. Op deze manier zijn hun handen vrij om naar hun fans te zwaaien.

Lange, puntige nagels met panterprintjes zijn a no go

De koningin geeft de voorkeur aan een korte en goed gemanicuurde nagel. Het liefst puur natuur, maar eenvoudige en neutrale nagellakjes worden door de vingers gezien.

Lipstick-keuze? Nude, lichtroze of simpel rood!

De schoonheidsroutine van de koningin is al decennia hetzelfde en andere koninklijke dames moeten een vergelijkbare routine volgen. Een natuurlijke look en zachte kleuren zijn the way to go. 

Royals mogen hun eigen make-up niet bijwerken

Als vorst zijnde mag je je make-up niet publiekelijk bijwerken. En jezelf excuseren om naar het toilet te gaan zit er ook niet bij. Het is essentieel dat hun make-up uren goed blijft zitten. Hier gaan liters fixing spray aan vooraf.

Rommelige knotjes komen niet voor in het koningshuis

Het haar moet ALTIJD strak zitten. De vrouwen mogen hun haren opsteken, zolang de up-do netjes gestyled is. Elastiekjes, speldjes en andere hulpmiddelen mogen niet zichtbaar zijn.

Decolleté = nee

Van koninklijke vrouwen wordt verwacht dat ze zich altijd bescheiden kleden. Een vleugje decolleté is funest. Halslijnen moeten hoog genoeg zijn om alles te bedekken.

Koninklijke vrouwen kunnen zo de catwalk oplopen

De koningin houdt van hakken en vindt het echt niet leuk als een vrouwelijk familielid op platte schoenen loopt. Daarom zie je de royals altijd rond paraderen op hakken.

Een spijkerbroek? Dat mag gewoon!

Denim is niet verboden, maar het wordt binnen het koningshuis wel beschouwd als vrijetijdskleding. De koningin is sowieso geen fan van broeken – al zijn het nette pantalons -, zij ziet haar familieleden het liefst opdagen in een jurk of rok.

De rokken en jurken van the queen zijn voorzien van iets bijzonders

De couturiers van de koningin naait kleine gewichtjes in de zoom van al haar rokken en jurken om een Marilyn Monroe-moment te voorkomen.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Mommyish

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Strikte beauty regels waar de royal vrouwen zich aan moeten houden
Sluiten