6 Tekenen dat het ouderschap toch best lijkt op je studentenleven
Het ouderschap en je feestverleden voelen misschien als een wereld apart, máár ze hebben eigenlijk heel veel gemeen. Beide zijn vermoeiend, exciting en kunnen ervoor zorgen dat je je levenskeuzes om 4 uur ‘s nachts in twijfel trekt.
Sterker nog, je zou kunnen beweren dat al die kroegentochten, feesten en spontane avondjes uit niet zomaar dwaze avonturen met alcohol waren. Nee, het waren eigenlijk trainingskampen om je hersenen voor te bereiden op slaapgebrek en een zombie-achtige toestand, zodat je later het ouderschap kon overleven. Now it makes sense, niet? Dit zijn 6 tekenen dat je studentenleven vol feestgedrag je altijd al voorbereidde – je wist het alleen nog niet:
1. Je hebt last van slaaptekort
Toen was je de hele nacht wakker. En oké, dat was jouw keuze. Het had maar een paar wodka red bulls of passoa jus nodig en een kebab aan het einde van de nacht nodig en je kon de zonsopgang nog meemaken.
Nu hoef je niet eens je huis uit om een mega slaapgebrek te hebben. Het enige dat je nodig hebt is een kleintje in het huis die wat herrie maakt en je bent tot het ochtendgloren wakker. Het is tenminste wel goedkoper én er is geen kledingcrisis.
2. Je wordt wakker op de gekste plekken
Op de bank bij een vriend(in), een vreemd bed, in een trein met een halve Turkse pizza nog in je handen. Wakker worden zat vol verrassingen in je studentenleven.
Tegenwoordig gaat het eigenlijk net zo. Naast het bedje van je kleine met een melkfles in je handen, in een peuterbed omringd door knuffels (omdat hij in jouw bed ligt) en powernaps in parken en werkmeetings. ZzZzzZz
3. Iemand praat altijd onzin
Laten we eerlijk zijn, er is niet veel verschil tussen een aangeschoten vriend(in) en een tweejarige als het gaat om een gesprek voeren. Ze brabbelen onsamenhangend en houden ervan lange verhalen te vertellen die nergens heen gaan. De een begint over haar ex na te veel shots, de ander ratelt door over Woezel en Pip na te veel suiker.
4. Je bent altijd bezig de rommel van iemand op te ruimen
Overgegeven over je broek, onverklaarbare vlekken op de bank: het opvoeden van een peuter is eigenlijk net als een goed huisfeestje als vanouds. Beide kunnen zeer, zeer snel uit de hand lopen. Er zijn toch twee belangrijke verschillen:
1. Je kunt een vriend vragen om te gaan als het echt wild wordt, dat is lastiger met je eigen kind
2. De meeste feestjes lopen in het weekend pas uit de hand. Peuters doen het dagelijks, als het niet elk uur is.
5. Er is onverwachte naaktheid
Het was je beste vriendin die uit haar panty scheurde bovenop de bar. Nu scheurt je kleintje uit zijn luier middenin de supermarkt en rent door het gangpad als een gek. Vreemd genoeg was het toen grappiger…
6. Je luistert naar eh, aparte muziek
Onzinnige teksten, hoge stemmen, gekke videoclips. Die oude rave deuntjes en liedjes van tv-programma’s van kinderen zijn vrijwel hetzelfde. Beide klinken ze alsof ze zijn gemaakt door mensen onder invloed en beide vervormen je mind na langdurige blootstelling. Helaas voor ouders raken kids er verslaafd aan en willen ze de liedjes op repeat.