Susan Dalstra
Susan Dalstra Persoonlijk 28 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Mensen met déze baan lopen het grootste risico op een stukgelopen huwelijk

In een ideale wereld overwint liefde alles, maar in werkelijkheid spelen er een heleboel factoren mee die bepalen of een huwelijk wel/niet slaagt. Je werk speelt daar een hele grote rol in.

Leger

De carrièrewebsite Zippia ziet dat mensen in bepaalde beroepen een veel hoger scheidingspercentage hebben dan anderen. Je denkt nu misschien aan dj’s en barmannen, maar de alarmbellen moeten pas echt afgaan wanneer je geliefde een leidinggevende functie heeft in het leger. Maar liefst 30% van die huwelijken loopt op de klippen.

Ook in het lijstje: mensen die het leger technisch ondersteunen (automonteurs en werktuigkundigen) of operationeel werk doen. In de top 10 beroepen die het vaakst afstevenen op een scheiding komen militair-gerelateerde banen maar liefst drie keer voor. Maar waarom, in vredesnaam?

Integreren

Daar is niet meteen een pasklaar antwoord voor, maar volgens Zippia speelt de stress die komt kijken bij de uitzendingen, frequente verhuizingen en problemen met een partner die na een uitzending weer probeert te integreren in het normale leven een belangrijke rol. Uit een eerder onderzoek kwam ook al naar voren dat militairen die langere tijd op uitzending gaan veel vaker scheiden.

Het veiligst zit je daarentegen met een tandarts, een ‘religieus werker’ of een logopedist. Maar ja: veiligheid is ook niet alles. 😉

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Independent

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme