Stuur een sms voor leven en stop babysterfte

De feiten zijn schrijnend. Jaarlijks sterven meer dan twee miljoen baby’s tijdens of vlak na hun eigen geboorte. Dat cijfer kan en moet drastisch omlaag. Famme’s Muriel kan het (na het krijgen van haar drie gezonde jongens) niet droog houden bij de verhalen van vrouwen die hun kindje onnodig hebben verloren.

De eerste dag van je leven is de meest gevaarlijke. Ook hier in Nederland en dat weet ik maar al te goed. Een kringgesprek met een groep vriendinnen over onze eigen bevallingen levert meerdere verhalen op waar het ook heel slecht had kunnen aflopen. Had, want door de topzorg in het Westen loopt het meestal goed af. Helaas niet altijd, maar hang je er een cijfer aan dat staat het in schril contrast met de 6.000 baby’s die dagelijks wereldwijd sterven.

Meer dan 80% van deze sterftegevallen wordt veroorzaakt door behandelbare oorzaken: vroeggeboorte, infecties en complicaties bij de bevalling, zoals een te lange bevalling zonder hulp. Betere voorlichting en goed medische zorg kan heel veel leed voorkomen. Cordaid Memisa verbetert de medische zorg in ontwikkelingslanden, zodat meer baby’s blijven leven. Met vier sms berichtjes kan Cordaid Memisa één veilige geboorte realiseren.

‘Geef om leven en stop babysterfte: SMS BABY naar 4333 en doneer eenmalig € 2,50′

Ik denk nog maar eens terug aan mijn drie eigen bevallingen. Bij de eerste bevalling had ik het niet overleefd als ik niet in het ziekenhuis bevallen was en bij de tweede bevalling had mijn zoontje het de eerste 48 uur heel moeilijk en werd zijn maagje leeggepompt. Bij de derde bevalling wisten we door de prenatale tests dat we ons mannetje de eerste week van zijn leven goed moesten monitoren. Ik moet er niet aan denken dat ik daar had gewoond en daarom sta ik 100% achter het werk van Cordaid Memisa.

De feiten

Jaarlijks sterven 1,2 miljoen baby’s tijdens de bevalling. En 1 miljoen op de dag dat ze geboren worden. Dus ELKE dag sterven 6.000 baby’s tijdens hun geboorte of op de eerste (en enige) dag van hun leven. Wil je verschil maken? Dat kan. Met één smsje (slechts € 2,50) help je dat enorme cijfer van 6.000 baby’s die per dag sterven terug te dringen! Geef om leven: Sms BABY naar 4333. Meerdere keren sms’en mag natuurlijk ook.

Reageer op artikel:
Stuur een sms voor leven en stop babysterfte
Sluiten